Benjamin Verbic kimdir?

Süper Lig Yunanistan kulübü Panathinaikos ve Slovenya milli takımında oynayan Sloven profesyonel bir futbolcu Benjamin Verbic kimdir?
Suat Mutlu
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 10:18
Benjamin Verbic kimdir?

Benjamin Verbič, 27 Kasım 1993 doğumlu Slovenya'lı bir profesyonel futbolcudur. Sol kanat oyuncusu olarak görev yapmakta olup Yunanistan Süper Lig kulüplerinden Panathinaikos ve Slovenya millî takımı için mücadele etmektedir.

Verbič, kariyerine memleketi Celje'de başlamıştır. Celje formasıyla toplamda 126 maça çıkmış ve tüm organizasyonlarda 35 gol atmıştır. Celje ile, 2014-15 sezonunda Slovenya PrvaLiga'da ikincilik elde etmiş ve üç kez Slovenya Kupası'nda ikinci olmuştur. 2015 yılında Verbič, Danimarka'nın Kopenhag şehrindeki Kopenhag kulübüne transfer olmuş ve burada iki tam sezon boyunca Danimarka Süperligi ve Danimarka Kupası'nda çifte zafer yaşamıştır. Ocak 2018'de Dynamo Kyiv'e imza atmış ve burada bir lig şampiyonluğu ile iki kupa kazanmıştır. Ukrayna'daki savaş nedeniyle geçici olarak Polonya'nın Legia Varşova kulübüne transfer olmuş ve daha sonra Panathinaikos'a katılmıştır.

Slovenya'yı çeşitli gençlik seviyelerinde temsil eden Verbič, Mart 2015'te Katar'a karşı yapılan dostluk maçında Slovenya millî takımı için ilk kez sahaya çıkmıştır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134207/benjamin-verbic-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.