Pençe-Kilit’te kilit vuruluyor

Milli Savunma Bakanlığı, haftalık basın bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Pençe-Kilit’te kilit bu yaz kapanacak" dedi.
Onur Çetinkaya
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 13:00
Pençe-Kilit’te kilit vuruluyor

Milli Savunma Bakanlığı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk,  haftalık basın bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde iki haftada 75 terörist etkisiz hale getirildiği açıklanırken 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 331’i Irak’ın, 417’si Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 748 oldu.

Hudutlarda teyakkuzda olunduğunun altını çizen MSB, yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 373 şahıs yakalandığını, 4 bin 784 şahıs ise hududu geçemeden engellendiğini bildirdi. Ayrıca operasyonlarda 45 kilogram uyuşturucu madde ile 7 adet tabanca ele geçirildiği de belirtildi.

Bölgede operasyonların hız kesmeden sürdüğü belirtilirken Aktürk,  Pençe-Kilit'e kilit vurulacağını söyledi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, " Pençe-Kilit’te kilit bu yaz kapanacak. Ve bu kilit kapanırken hangi prensipler doğrultusunda çalışacağımızı bakanımız açıkladı. Öngörülemez, alışılmadık, PKK’nın reaksiyon gösteremeyeceği şekilde süratli operasyonlar devam ettirilecek." ifadelerine yer verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134241/pence-kilitte-kilit-vuruluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.