Kenya Genelkurmay Başkanı helikopter kazasında öldü

Kenya'da meydana gelen helikopter kazasında, Genelkurmay Başkanı Francis Ogolla ve beraberindeki 7 asker hayatını kaybetti. Kazanın ardından Devlet Başkanı William Ruto, Ulusal Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. Ogolla'nın ölümü, devlet başkanı tarafından da doğrulandı.
Afife Kaya
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 20:31
Kenya Genelkurmay Başkanı helikopter kazasında öldü

Kenya'nın batısında meydana gelen bir helikopter kazası, ülkeyi yasa boğdu. Kenya Savunma Kuvvetleri'ne ait askeri bir helikopter düşerken, kazada bulunan 8 asker hayatını kaybetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hussein Mohamed, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, helikopter kazası sonrasında Kenya Devlet Başkanı William Ruto'nun Ulusal Güvenlik Konseyi'ni acil olarak topladığını duyurdu.

Reuters'ın bir diplomat ve hükümete yakın bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, helikopterde bulunanlardan biri olan Genelkurmay Başkanı Francis Ogolla'nın da aralarında bulunduğu 8 kişi yaşamını yitirdi.

Ogolla'nın ölümü daha sonra devlet başkanı Ruto tarafından da doğrulandı. Ruto, yaptığı açıklamada, "Francis Ogolla, sekiz kişiyle birlikte helikopter kazasında hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Kenya'da daha önce de benzer bir kaza yaşanmıştı. Haziran 2021'de Nairobi'de bir helikopter iniş yaparken düşmüş ve 10 asker hayatını kaybetmişti.

Kaza ile ilgili detaylı inceleme ve soruşturma devam ederken, ülke genelinde taziye mesajları yayıldı ve Genelkurmay Başkanı Ogolla'nın ani ölümüyle Kenya askeri ve siyasi çevrelerinde derin bir üzüntü hakim oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134335/kenya-genelkurmay-baskani-helikopter-kazasinda-oldu
Etiketler: Kenya
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.