João Carvalho kimdir?

Süper Lig Yunanistan kulübü Olympiacos'ta hücum orta saha oyuncusu olarak oynayan Portekizli profesyonel bir futbolcu João Carvalho kimdir?
Canan Salman
|
20 Nisan 2024, Cumartesi - 10:35
João Carvalho kimdir?

João António Antunes Carvalho, 9 Mart 1997 doğumlu bir Portekizli profesyonel futbolcudur ve Süper Lig Yunanistan kulübü Olympiacos'ta hücum orta saha olarak oynamaktadır.

Kulüp Kariyeri Benfica Castanheira de Pera, Leiria Bölgesi'nde doğan Carvalho, 8 yaşında S.L. Benfica'nın genç takımına katıldı. 11 Ocak 2015'te hala genç takımda iken, Segunda Liga'da FC Porto B'yi evlerinde 3-2 yendikleri maçta son dakika oyuncusu olarak profesyonel debutunu yaptı.

8 Ocak 2017'de Carvalho, Vitória S.C. B'yi evlerinde 3-2 yendikleri maçta iki gol attı. Aynı ayın sonlarında, yarım yıl sürecek bir kiralık anlaşmasıyla Vitória F.C. ile anlaştı. Primeira Liga'da ilk maçına 5 Şubat'ta çıktı ve F.C. Arouca'ya deplasmanda 2-1 kaybettikleri maçta João Amaral'ın yerine ikinci yarıda oyuna dahil oldu. İlk golünü ise 19 Mart'ta, Estádio do Dragão'da oynadıkları FC Porto'ya karşı 1-1 berabere biten maçta attı.

Nottingham Forest 14 Haziran 2018'de Carvalho, İngiltere Championship kulüplerinden Nottingham Forest'a £13.2m (€15 milyon) kulüp rekoru transfer ücretiyle beş yıllık bir sözleşme imzaladı. İlk golünü 19 Eylül'de Sheffield Wednesday'ı evlerinde 2-1 yendikleri maçta attı ve sezonu üç gol ve sekiz asistle tamamlayarak takımını ligde dokuzuncu sıraya taşıdı.

29 Eylül 2020'de Carvalho, İspanya Segunda División kulüplerinden UD Almería'ya kiralandı ve bu kiralık anlaşmasıyla Almería'nın anlaşma sonunda oyuncuyu kalıcı olarak transfer etme opsiyonu oldu.

Olympiacos 29 Ocak 2022'de Carvalho, Olympiacos F.C.'ye açıklanmayan bir ücret karşılığında transfer oldu. AEK Athens F.C. ve PAOK FC ile oynadıkları 1-1 berabere biten Super League Greece maçlarında gol atarak takımının 47. ulusal şampiyonluğunu kazanmasına yardımcı oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134545/joo-carvalho-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.