Scott Eastwood kimdir?

Aktör ve film yapımcısı Clint Eastwood'un oğlu olan aktör Scott Eastwood kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
21 Nisan 2024 11:07
GÜNCELLEME
21 Nisan 2024 11:22
Scott Eastwood kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Scott Clinton Reeves, 21 Mart 1986 tarihinde Kaliforniya'nın Monterey şehrinde bulunan Community Hospital of the Monterey Peninsula'da doğmuştur. Babası aktör ve yönetmen Clint Eastwood, annesi ise uçuş görevlisi Jacelyn Reeves'tir. Bir kız kardeşi olan Kathryn (d. 1988) ve altı tanınmış babadan kardeşi vardır: Laurie (d. 1954), Kimber (d. 1964), Kyle (d. 1968), Alison (d. 1972), Francesca (d. 1993) ve Morgan (d. 1996). Scott Eastwood, on yaşına kadar Carmel-by-the-Sea'de büyümüş, daha sonra annesiyle Hawaii'ye taşınmıştır. Hawaii'de dört yıl geçirdikten sonra California'ya geri dönerek Carmel Lisesi'nden mezun olmuştur. Los Angeles'taki Loyola Marymount Üniversitesi'ne devam etmiş ve 2008 yılında iletişim alanında bir dereceyle mezun olmuştur.

Kariyeri Eastwood, kariyerine babasının filmlerindeki ayrıcalıklardan kaçınmak için doğum soyadını kullanarak başlamıştır, ancak başka bir aktör olan Scott Reeves bulunmaktadır. "Babamın filmleri için neredeyse her zaman deneme yaptım" dediği 2015 yılında, Clint Eastwood'un yönettiği American Sniper filminde reddedildiğini belirtmiştir. Kısa bir süre babasının 2008 yapımı Gran Torino filmi ve Invictus filminde Joel Stransky rolünde yer almıştır.

Nisan 2010'da, Eastwood Enter Nowhere adlı filmin başrolünü oynamış, David Ayer'in 2014 yapımı Fury filmi ile bir yardımcı rolde yer almış, 2015 yılında Taylor Swift'in "Wildest Dreams" adlı müzik videosunda görünmüş ve Nicholas Sparks'ın romanı The Longest Ride'ın (2015) film uyarlamasında Britt Robertson ile başrolleri paylaşmıştır.

2016 yılında, Eastwood Suicide Squad adlı filmde DC Comics serisinden uyarlanan GQ Edwards karakterini canlandırmıştır. Aynı yıl içerisinde, Joseph Gordon-Levitt ve Shailene Woodley ile birlikte Oliver Stone'un yönettiği biyografik drama filmi Snowden'de yer almıştır.

2017'de, aksiyon filmi The Fate of the Furious'ta özel bir ajanı ve Paris ve Marsilya'da çekilen gerilim filmi Overdrive'ta başrolü oynamıştır. 2018'de, bilim kurgu filmi Pacific Rim Uprising'de Nate Lambert rolünde yer almıştır.

Kişisel yaşamı Ağustos 2017'de Eastwood, eski kız arkadaşı Jewel Brangman'ın 7 Eylül 2014'te, ufak bir araba kazasında hatalı bir hava yastığı nedeniyle ölümü hakkında medyaya açıklama yapmıştır. Paul Walker'ın kendisini dövüş sanatlarına yönlendirmesinden sonra Brezilya jiu-jitsu öğrenmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.