Dina Eastwood kimdir?

Amerikalı bir muhabir, haber spikeri ve aktris ve Aktör ve film yönetmeni Clint Eastwood'un eski karısı olan Dina Eastwood kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
21 Nisan 2024 11:45
GÜNCELLEME
21 Nisan 2024 11:57
Dina Eastwood kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Dina Marie Ruiz, Castro Valley,  11 Temmuz 1965'te Kaliforniya'da doğmuştur. Babası Michael Ruiz, Mission San Jose Lisesi'nde Matematik Öğretmeni ve Güreş Koçu olarak görev yapmış ve bebekken Honolulu'daki Kalihi mahallesindeki bir İspanyol/Puerto Rikolu çift tarafından evlat edinilmiştir. Michael Ruiz'in biyolojik annesi Lilian, Hawaiili ve Japon kökenlidir ve biyolojik babası Marcus Grant, Afrika kökenli Amerikalı ve Hawaiili'dir. Annesi Mary Lou Ruiz'dir ve Alman, İrlandalı ve İngiliz kökenlidir. 

Mission San Jose Lisesi'nden mezun olduktan sonra, 1983 yılında kendi şehrindeki bir topluluk kolej olan Ohlone College'a başlamıştır. Ohlone'da öğrenci iken, Ohlone College Television için Newsline haberlerini sunmuştur. Daha sonra kısa bir süre Arizona State University'de öğrenim görmüş ve 1988 yılında San Francisco State University'den İletişim alanında lisans derecesi ile mezun olmuştur. 2017 yılında ise San Jose State University'den yaratıcı yazma alanında yüksek lisans derecesi almıştır.

Kariyeri 1990 yılında, KNAZ-TV'de muhabir olarak işe alınmış ve sonunda haber sunucusu olmuştur. Ocak 1991'de, Monterey-Salinas, Kaliforniya pazarında bulunan KSBW'de haber sunucusu olarak göreve başlamıştır. Bu görevini Kasım 1997'ye kadar sürdürmüştür. Daha sonra Action News'te konuk sunucu olarak ve KSBW'nin Share Your Holiday etkinliklerinde görünmüştür. 1998 yılında, California Teachers Association tarafından üretilen ve öğrencileri, öğretmenleri ve yöneticileri ile günlük zorluklarını ve ünlü röportajlarını içeren A Quest for Excellence adlı televizyon programının sunuculuğunu yapmıştır. Ayrıca 2001 ile 2004 yılları arasında Peter Funt ile birlikte gizli kamera televizyon programı Candid Camera'yı sunmuştur.

Eastwood, kocası Clint Eastwood'un Invictus adlı filminin çekimleri sırasında Güney Afrikalı bir a cappella grubu olan Overtone'u keşfetmiştir. Grup, Malpaso Productions film müziği olarak kullanılan şarkılar kaydetmiştir.

Eastwood, kocası tarafından yönetilen True Crime (1999) ve Blood Work (2002) filmlerinde kısa süreli olarak bir muhabir olarak yer almıştır. 2012 yılında, üvey oğlu Scott Eastwood ile birlikte The Forger filminde Vanessa Reeve rolünü oynamıştır.

Eastwood, The California Museum for History, Women and the Arts Yönetim Kurulu'na katılmış ve önceki bir başkanlık görevi de yapmıştır. 2010 yılından beri Carmel dergisi için düzenli katkıda bulunmuş ve edebiyat dergisi Reed Magazine'e kurgusal olmayan editör olarak görev yapmıştır. Ayrıca yoga öğretmeni olarak da çalışmıştır.

Kişisel yaşamı Dina Eastwood, 1993 yılında KSBW-TV için Clint Eastwood ile röportaj yaparken tanışmıştır. 31 Mart 1996 tarihinde evlenmişlerdir. Çiftin bir kızı vardır.

Nisan 2013'te, Dina Eastwood, People dergisi tarafından "nedeni stres" olarak belirtilen bir rehab merkezine girmiştir. Ağustos 2013'te, Clint Eastwood ile uzun bir süre ayrı yaşadığını açıklamıştır. Dina Eastwood, 22 Ekim 2013 tarihinde boşanma davası açmıştır. Temmuz 2016'da Dina Eastwood, basketbol antrenörü Scott Fisher ile evlenmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.