Aşık Veysel’in torunu Gül Eda Hür, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde CHP Grup Sözcüsü oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde ilk kez bir kadın CHP Grup Sözcüsü oldu. Aşık Veysel’in torunu Gül Eda Hür, ABB CHP Grup Sözcüsü olarak görev yapacak.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
21 Nisan 2024 14:08
GÜNCELLEME
21 Nisan 2024 14:36
Aşık Veysel’in torunu Gül Eda Hür, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde CHP Grup Sözcüsü oldu.
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi olan Gül Eda Hür, ABB’nin CHP’li ilk kadın Grup Sözcüsü olarak görevlendirildi.

Gelişmeyi Hür sosyal medya hesabından duyurdu.

Hür, paylaşımında duyduğu mutluluğu dile getirdi.

  “Değerli Cumhuriyet Halk Partisi Ailem” diye cümlelerine başlayan Hür,  yerel iktidar sevincini yaşadıkları bu günlerde, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li ilk kadın Grup Sözcüsü olarak görevlendirilmiş olmanın mutluluğu içinde olduğunu vurguladı.

Gül Eda Hür,  Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’e, CHP İl Başkanı Ümit Erkol’a ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’a, tüm meclis üyelerine ve ilçe belediye başkanlarına teşekkür etti.

Aldığı görevi layıkıyla yerine getirmek için daha çok çalışacağını vurgulayan Hür, “Partimizin ve belediyemizin başarısı için el ele vereceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde , daima ileriye…” ifadelerine yer verdi.

Gül Eda Hür kimdir? Mesleği nedir, kaç yaşında, nereli?

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel’in torunu olan Gül Eda Hür, aslen Sivaslı olsa da Ankara’da doğdu ve büyüdü.

2014 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

Daha sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'ne devam etti.

Kimya Mühendisi olan Gül Eda Hür, özel sektörde kimya mühendisi olarak çalıştı.

Hür, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeliği'ni sürdürüyor.

Yerel siyasete de atılan Hür, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi seçildi.

Gül Eda Hür, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li ilk kadın Grup Sözcüsü oldu.

Ankara'da doğup büyüdüğünü, hayatının tüm atılımlarını başkentte gerçekleştirdiğini belirten Hür,  daha önce verdiği bir röportajda Ankaralıların en iyi şekilde yaşamalarını istediğini ve bu doğrultuda çalıştığını dile getirmişti.

Hür, mesleği, kariyeri olan bir kadın olduğunu belirterek siyasetin kendisi için halka hizmet alanı olduğunun altını çizmişti.

O yüzden hiçbir zaman siyaseti bir geçim kapısı olarak görmediğini vurgulayan Hür, Ankara'ya ve Ankara'da yaşayan tüm yurttaşlara bu anlayışla hizmet ettiğini ve etmeye devam edeceğini ifade etmişti.

Gül Eda Hür, Ankara'nın sporda istenilen yerde olmadığını, Gençlerbirliği’ni tekrar  Ankaragücü’nün yanına Süper Lig’e taşımaları gerektiğini kaydetmişti.

Ankara'nın kültür ve sanatın başkenti olduğunu vurgulayan Hür, tiyatroları, resim sergileri, konserleri, opera ve bale gösterileriyle başkentin önem ve değerini vurgulamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.