Rusya Ukrayna'nın TV kulesini ikinci kez vurdu

Rusya, Ukrayna'nın Harkov kentindeki TV kulesine ikinci kez saldırarak bir kez daha gerginliği tırmandırdı. Harkov Valisi, saldırıda can kaybı yaşanmadığını belirtirken, kuleye yapılan saldırının televizyon yayınlarında kesintilere neden olduğunu açıkladı. Saldırının, 7 Mart 2022'deki benzer bir olayın ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.
Afife Kaya
|
22 Nisan 2024, Pazartesi - 22:43
Rusya Ukrayna'nın TV kulesini ikinci kez vurdu

Rusya, Ukrayna'nın Harkov kentinde bulunan TV kulesine yapılan saldırıda ikinci kez rol aldı. Bu son saldırı, 7 Mart 2022'de benzer bir olayın yaşandığından sadece iki yıl sonra gerçekleşti. Rus ordusu, Ukrayna'ya yönelik saldırılarını sürdürerek Harkov kentindeki TV kulesini hedef aldı.

Harkov Valisi Oleh Syniehubov, saldırının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İşgalciler Harkov'daki bir televizyon kulesini vurdu. Alarm sırasında çalışanlar sığınakta olduğu için herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Şu anda televizyon kanallarının sinyallerinde kesintiler devam ediyor" dedi.

TV kulesinin vurulma anları, çevrede bulunanların anbean kaydettiği görüntülerle belgelendi. Füzenin isabet etmesiyle kule kısa sürede yıkıldı. Rusya, 7 Mart 2022'de de söz konusu TV kulesini vurarak benzer bir saldırı gerçekleştirmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134961/rusya-ukraynanin-tv-kulesini-ikinci-kez-vurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.