Bakan Işıkhan'dan TZOB’a ziyaret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı ziyaret ederek çiftçilerin karşılaştığı sorunları ele aldı. Bayraktar, çiftçilerin SGK prim ödeme süresinin ve prim ödeme gün sayısının düşürülmesi gerektiğini vurgularken, Bakan Işıkhan da bu konuda Bakanlık olarak çalışacaklarını ve çözüm üreteceklerini belirtti.
Afife Kaya
|
22 Nisan 2024, Pazartesi - 22:44
Bakan Işıkhan'dan TZOB’a ziyaret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı ziyaret etti. Işıkhan, TZOB Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede Bayraktar'ı 13. Çalışma Meclisi'ne davet etti.

Bayraktar, Işıkhan'a çiftçiler adına teşekkür ederek özellikle Bursa başta olmak üzere ziraat odalarının geçmiş yıllara ait kayıtları nedeniyle, prim günü dolan ve emekliliği hak eden çiftçilerin işlemlerinde yaşanan sorunların çözümü noktasında hassasiyet gösterilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

SGK uygulamalarında yaşanan sorunlara dikkat çeken Bayraktar, Ziraat Odalarının çiftçi kayıt işlemleri hatalarına yönelik uygulanan cezaların affına ilişkin mevzuat düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, çiftçilerin SGK prim ödeme süresinin 15 güne, prim ödeme gün sayısının ise 7 bin 200 güne düşürülmesi veya artan SGK primlerinin düşürülmesi amacıyla devlet desteği sağlanması gerektiğini vurguladı. Kadın ve genç çiftçilerin tarım BAĞ-KUR primlerinin devlet tarafından karşılanması gerektiğini de dile getirdi.

Bakan Işıkhan ise Bayraktar'ın aktardığı sorunlarla çözüm önerileri konusunda Bakanlık olarak çalışacaklarını ve çözüm noktasında harekete geçeceklerini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134962/bakan-isikhandan-tzoba-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.