Emekli astsubaylar için kanun teklifi

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, emeklilik/yaşlılık aylığı veya malullük aylığı alan astsubaylardan makam tazminatı ödemesine hak kazanamamış olanlara, aylıklarına 10.000 ek gösterge ilave edilmesini öngören bir kanun teklifi sundu.
Afife Kaya
|
23 Nisan 2024, Salı - 00:14
Emekli astsubaylar için kanun teklifi

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, emeklilik/yaşlılık aylığı veya malullük aylığı alan astsubaylardan makam tazminatı ödemesine hak kazanamamış olanlara, aylıklarına 10.000 ek gösterge ilave edilmesini öngören önemli bir kanun teklifi sundu. Genç'in TBMM Başkanlığı'na sunduğu bu teklif, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na mensup astsubayların emeklilik maaşlarını artırmayı amaçlıyor.

Aşkın Genç, teklifin detaylarıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yıllarca görev yapmış ve emekli olmuş astsubayların emekli maaşları çok düşük kalmıştır. Ülkemiz ve milletimiz için zorlu koşullarda görev yapan astsubaylar, emekli olduklarında emeklerinin karşılığını alamamışlardır. Vatan için emek vermiş, gazi olmuş astsubayların emekliliklerinde yaşadıkları sorunların çözülmesi gerekmektedir."

Teklifin gerekçesinde, astsubayların uzun yıllar boyunca verdikleri hizmetlerin karşılığının yeterince verilmediği vurgulanarak, 2001 yılında verilen ancak kararnamenin süresinin dolduğu için artık ödenmeyen 10 bin ek göstergeye atıfta bulunuldu. Bu ek göstergenin emekli astsubayların maaşlarına yansıtılmasıyla yaşanan mağduriyetin giderileceği ve Anayasa'da belirtilen eşitlik ilkesinin tesis edileceği ifade edildi.

Aşkın Genç, "Yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi ve haklı taleplerinin karşılanması için, bu teklif ile emekli astsubaylara gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı kadar olması amaçlanmaktadır" diyerek teklifin hedefini açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134978/emekli-astsubaylar-icin-kanun-teklifi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.