Yağmur mu geliyor? Fırat Çukurçayır'dan uyarı

TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır, "Gök gürültülü sağanak yağışların çok sık görülebileceği bir periyottayız. Onun için sabah çıkarken havanın güneşli olması insanları aldatabilir ama öğleden sonra kararsızlık yağışları adını verdiğimiz yağışlara yakalanabilirler. Onun için biraz daha dikkatli olmaları gereken bir periyottayız." dedi.
Ecem Çetin
|
23 Nisan 2024, Salı - 14:23
Yağmur mu geliyor? Fırat Çukurçayır'dan uyarı

Kış mevsimini geride bıraktık ve havaların ısınmaya başladığı ilkbahar mevsimini yaşıyoruz. 

Vatandaşlar, önümüzdeki günlerde havanın nasıl olacağını, yağmurun etkisini gösterip, göstermeyeceğini merak ediyor.

Peki, havalar nasıl olacak? Önümüzdeki günlerde yağış etkisini gösterecek mi? 

Ankara Masası'na konuşan TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır önemli açıklamalarda bulundu. 

Uzun zamandır günlük güneşlik bir periyodun içerisinde olduğumuzu ifade eden Fırat Çukurçayır, daha da sıcak havaların olduğu yaza doğru hızla gittiğimizi ifade etti. 

Mevsimlerin eskisi gibi keskin hatlarla  birbirinden ayrılmadığını söyleyen Çukurçayır, şunları söyledi;

"2024 itibariyle dünyanın bugünkü haliyle kıştan ilkbahara geçerken ilkbahardan yaza yazdan sonbahara geçerken keskin hatlarla geçmiyoruz. Kışları yaz gibi yaşıyoruz. İlkbaharı daha ılık daha sıcak yaşıyoruz. Yazları çok daha sıcak yaşıyoruz gibi. Onun için keskin hatlarla ayrılmıyoruz."

"Gök gürültülü sağanak yağışların çok sık görülebileceği bir periyottayız."

Önümüzdeki dönemde hava sıcaklıklarının nasıl olacağına ilişkin konuşan  TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır, şu ifadeleri kullandı;

"Önümüzdeki dönem nasıl olacak derseniz dediğim gibi havaların en kararsız olduğu bir periyottayız ve işte Meteoroloji Genel Müdürlüğü zaten bunları veriyor ama gök gürültülü sağanak yağışların çok sık görülebileceği bir periyottayız.

"İnsanlar, 'kararsızlık yağışları' adını verdiğimiz yağışlara yakalanabilirler"

Onun için sabah çıkarken havanın güneşli olması insanları aldatabilir ama öğleden sonra kararsızlık yağışları adını verdiğimiz yağışlara yakalanabilirler. Onun için biraz daha dikkatli olmaları gereken bir periyottayız. 

"Yağmur yağma ihtimalini de göz önüne alması gereken bir periyottayız"

Şu anda ayın yirmi yedisine kadar gök gürültülü, sağanak yağışlı bir döneme doğru geçiyoruz. Kararsızlık yağışlarının yoğun olarak görüldüğü bir mevsim olması nedeniyle sabah güneşi görüp de gün boyu dışarıda kalacak insanların öğleden sonra yağmur yağma ihtimalini de göz önüne alması gereken bir periyottayız. Yani hazırlıklarını ve giysilerini ona göre planlamaları gerekiyor. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135050/yagmur-mu-geliyor-firat-cukurcayirdan-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.