Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuda tasarruf mesajı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin refahını artırmak için tasarruf tedbirleri almak zorunda olduklarını belirterek, “Önceliğimiz ve birinci hedefimiz, tasarrufu kamu harcamalarında uygulamak, enflasyonu düşürmek ve ekonomiyi rahatlatmaktır” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
23 Nisan 2024, Salı - 13:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuda tasarruf mesajı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyaretini  tamamlayıp yurda döndü.

Uçakta gazetecilerin sorularını  yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin değerlendirmeleri sırasında kamuda tasarruf edileceğini aktardı.

Tasarruf sözünden, gereksiz harcamaların ortadan kaldırılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasının anlaşılması gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yani bundan farklı bir şey anlaşılmamalı” dedi.

"Milletimizin refahını artırmak için tasarruf tedbirleri almak durumundayız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütçelerin tasarruf tedbirleri çerçevesinde  revize edilmesi için bi çalışma yapıldığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığının tasarruf adımlarını takip edeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,  resmi taşıt kullanımlarından haberleşme giderlerine, temsil, tören, ağırlama hizmetlerinden demirbaş alımlarına kadar tüm harcamaların gözden geçirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerçek ihtiyaçlar tespit edilip, ihtiyaç dışı harcamaların önü kesilecek” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan şöyle konuştu:



http://www.ankaramasasi.com/haber/2135056/cumhurbaskani-erdogan-kamuda-tasarruf-mesaji-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.