Tarım ve Orman Bakanlığından küresel çapta fotoğraf yarışması: Başvurular başladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu yıl uluslararası boyuta taşınan "Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"nın başvurularının kabul edilmeye başladığını duyurdu. Yarışma altı farklı kategoride düzenlenirken, 2024 yılı teması "Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı" olarak belirlendi. Yarışmaya katılım için son tarih 31 Ağustos 2024 olarak açıklandı. Başvuruların değerlendirilmesinde birçok ünlü ismin yer alacağı belirtilirken, kazanan eserlerin ödülleri Eylül-Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek bir törenle sahiplerine verilecek.
Kaynak: DHA
|
23 Nisan 2024, Salı - 18:02
Tarım ve Orman Bakanlığından küresel çapta fotoğraf yarışması: Başvurular başladı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, dünya genelinde toprak, su, tarım ve orman gibi doğal kaynakların değerini artırmayı hedefleyen bir etkinliğe imza atıyor. 14'üncüsü gerçekleştirilecek olan ve bu yıl uluslararası boyuta taşınan "Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması" başvurularını kabul etmeye başladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bu yılki yarışmanın adının "14'üncü Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması (UTOİFY)" olarak belirlendiği ifade edildi.

Yarışma, "Genel", "Çiftçi", "Öğrenci", "Tema", "Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları" ve "DenizBank Çalışanları" olmak üzere altı farklı kategoride düzenlenecek. 2024 yılı "Tema" kategorisi ise "Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı" olarak belirlendi. Katılımcılar, tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası gibi konuları işleyen ve üreticileri, çiftçileri, çobanları, köylüleri ve köy yaşamını konu alan fotoğraflarla yarışmaya katılabilecekler. Başvurular 22 Nisan'da başladı ve 31 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yarışmanın uluslararası boyuta taşınmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, bu yılki temanın Türkiye'nin üretim ve üreticilerini öne çıkarmak olduğunu ifade etti. Yumaklı, Anadolu'nun tarımsal kültürünü ölümsüzleştirmeyi hedeflediklerini ve yarışmanın bu misyonu taşıdığını vurguladı. Yarışmaya katılmak isteyen tüm fotoğraf tutkunlarının ilgisini beklediklerini belirten Yumaklı, "Üretimin ve üreticinin yüzyılına dair renkli fotoğraf karelerini bekliyoruz" dedi.

Yarışmanın seçici kurulunda, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir, Savaş Muhabiri Coşkun Aral gibi birçok ismin yer alacağı açıklandı. Yarışmanın sonuçları 23 Eylül-23 Ekim 2024 tarihleri arasında açıklanacak ve dereceye giren eserlere ödülleri törenle verilecek. Sergilemeye değer görülen eserlerin yer alacağı bir serginin de düzenleneceği belirtildi. Yarışma şartlarına 'https://www.tarimorman.gov.tr' adresinden ulaşılabiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135097/tarim-ve-orman-bakanligindan-kuresel-capta-fotograf-yarismasi-basvurular-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.