Erdoğan: Hamas'ın Katar’dan ayrılacağını düşünmüyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas'ın Katar'daki merkezinin taşınacağı yönündeki iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim'in böyle bir adım atacağını düşünmediğini belirtirken, Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye ile İstanbul'da gerçekleştirdiği görüşmenin detayları da kamuoyuyla paylaşıldı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
23 Nisan 2024 18:52
GÜNCELLEME
23 Nisan 2024 19:52
Erdoğan: Hamas'ın Katar’dan ayrılacağını düşünmüyorum
AK
Afife Kaya Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas'ın merkezini Katar dışında başka bir ülkeye taşıyacağı yönündeki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim’in böyle bir adım atacağını düşünmediğini belirtti.

Erdoğan, Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye ile 20 Nisan’da İstanbul’da bir araya gelmişti.

Irak ziyaretinden dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, Hamas liderlerine yönelik Katar'daki baskılar ve Hamas yönetiminin Katar’dan ayrılacağı yönündeki iddialar hakkında soruları yanıtladı. Erdoğan, bu konuda kendisine herhangi bir bilgi gelmediğini ve Katar Emiri Şeyh Temim’in Hamas liderleriyle ilgili böyle bir adım atacağına dair bilgi almadığını ifade etti.

Hamas'ın Katar'dan ayrılacağı iddiaları, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Sky News Arabia ve Amerikan Wall Street Journal gazetesi gibi uluslararası medya kuruluşlarında yer almıştı. Ancak, Hamas yetkilileri bu iddiaları yalanlamıştı.

Erdoğan, Hamas'ın Katar'daki konumunun yerine, Gazze'deki durumunun önemli olduğunu vurgulayarak, Katar'ın Hamas'a karşı samimiyetinin devam edeceğine inandığını belirtti.

Hamas'ın Katar'dan taşınacağı iddiaları, Orta Doğu'da İran-İsrail geriliminin arttığı bir döneme denk gelmişti. İstanbul'da gerçekleşen Haniye-Erdoğan görüşmesinde, Gazze'ye yardım ve ateşkes konularının ele alındığı açıklanmıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.