Erdoğan ve Özel TBMM'de buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda bir araya geldi.
Afife Kaya
|
23 Nisan 2024, Salı - 22:17
Erdoğan ve Özel TBMM'de buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel, 23 Nisan dolayısıyla TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un düzenlediği davette bir araya geldi. Haftaya ikili arasında kapsamlı görüşme gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak üzere TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona katıldı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi parti grup başkanlarını çaya davet etti. Davet, siyasi arenada dikkat çekici bir buluşmaya sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel, burada bir araya gelerek önemli konuları ele aldılar. İkilinin, gelecek hafta yapılacak olan kapsamlı bir görüşme için randevulaştığı belirtildi. Mermerli Salonda gerçekleşen buluşmada, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve Meclis Başkanvekili Celal Adan da hazır bulundu.

Bir sonraki görüşme için hazırlıkların yapıldığı belirtilirken, bu buluşmanın Türkiye'nin geleceğine yönelik önemli adımlara vesile olması bekleniyor.

TBMM'de Erdoğan'la gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Özgür Özel, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yapacağım ziyaret öncesinde benim sormam gerekenler vardı. Onları sordum. O tabii Sayın Cumhurbaşkanı'yla aramızda. Partimizin önceki genel başkanlarıyla bu ziyaret öncesi kısa görüşmelerim olacak ve devamında da randevuyu talep edeceğiz. Çünkü bu daha önce de söyledim, bir nezaket görüşmesi değil. O görüşmeyi bayramda telefonda yaptık. Bu her iki tarafın da önem atfettiği bir çalışma ziyareti diyebiliriz, her ikimizin de gündemleri var. O gündemleri takip edeceğiz görüşmede. Randevuyu talep ettikten sonra, randevu netleşirken görüşmenin içeriğine, yürütülmesine yönelik olarak da devlet geleneklerine uygun, siyasi kültürümüze uygun bir şekilde belki kısa bir ön müzakere yapar arkadaşlar."

Bir sonraki görüşme öncesinde tarafların gündemlerini takip edeceği ve randevu sürecinin detaylarını netleştireceği belirtildi.

Özel ve Kurtulmuş arasında samimi sohbet

Meclis'te çekilen fotoğraflarda, muhalefet partisi liderleri ve MHP Grup Başkanvekilleri ile Cumhurbaşkanlığı yardımcılarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel'in samimi ortamda görüntülendiği dikkat çekti. Binali Yıldırım'ın CHP'li Murat Emir ile yan yana oturduğu görülürken, CHP lideri Özgür Özel ile TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un samimi sohbeti öne çıktı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin "CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşme olacak mı?" sorusuna, "Benimle görüşme talepleri oldu. İnşallah önümüzdeki hafta görüşeceğiz. Böyle ayak üstü olmaz" yanıtını verdi.

Erdoğan, geçen seferde olduğu gibi bu görüşmede de yeni anayasa konusunu gündeme getireceklerini ifade etti.

Özel'den Erdoğan'a Anayasa yanıtı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Erdoğan'ın anayasa konusundaki açıklamalarına ilişkin, "Anayasanın ayaklar altında olduğunu vurgulayan Özel, 'Elbette ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız, müzakereler, görüşmeler elbette olur liderler arasında ama bir şey uymamak için değiştirilmez. Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim' dedi."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135127/erdogan-ve-ozel-tbmmde-bulustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.