Deprem bölgesindeki vergi mükelleflerine mücbir sebep uzatması

Deprem etkisi altındaki belirli il ve ilçelerde vergi ödemelerini ilgilendiren mücbir sebep kararı, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklandı. Bu kararla birlikte, kurumlar vergisi ödemeleri için yeni son tarih 6 Mayıs olarak belirlenirken, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için mücbir sebep durumu "son kez" olmak üzere 31 Ağustos'a kadar uzatıldı.
Afife Kaya
|
26 Nisan 2024, Cuma - 20:43
Deprem bölgesindeki vergi mükelleflerine mücbir sebep uzatması

Deprem etkisi altındaki belirli il ve ilçelerde vergi mükelleflerini ilgilendiren mücbir sebep durumu kararı, vergi ödemelerinin son tarihini 31 Ağustos'a kadar uzattı. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) açıklamasına göre, kurumlar vergisi ödemeleri için yeni son tarih ise 6 Mayıs olarak belirlendi.

GİB'in internet sitesinden yapılan açıklamada, 2023 yılına ait kurumlar vergisi beyannameleri için son verme tarihi ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süresinin 6 Mayıs'a kadar uzatıldığı bildirildi. Aynı açıklamada, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için mücbir sebep durumunun "son kez" olmak üzere 31 Ağustos'a kadar uzatıldığı kaydedildi.

Başkanlıktan açıklama

GİB'in belirtilen konularla ilgili açıklamasında, 30 Nisan'a kadar verilmesi gereken 2023 hesap dönemine ait kurumlar vergisi beyannameleri ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin 6 Mayıs'a kadar uzatıldığı belirtildi. Aynı açıklamada, 2024/Mart dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimlerinin de 30 Nisan'a kadar teslim edilebileceği vurgulandı.

Mücbir sebep durumu uzatıldı

Öte yandan, 30 Nisan'a kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemi'ne yüklenmesi gereken "elektronik defter beratları"nın 10 Mayıs gün sonuna kadar yüklenebileceği ifade edildi. Mücbir sebep hali devam eden Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için 30 Nisan'da sona eren mücbir sebep halinin "son kez" olmak üzere 31 Ağustos'a kadar uzatıldığı duyuruldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135598/deprem-bolgesindeki-vergi-mukelleflerine-mucbir-sebep-uzatmasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.