Vladimír Darida kimdir?

Süper Lig Yunanistan kulübü Aris Thessaloniki'de orta saha oyuncusu olarak oynayan Çek profesyonel futbolcu Vladimír Darida kimdir?
Barış Yılmaz
|
27 Nisan 2024, Cumartesi - 14:10
Vladimír Darida kimdir?

Vladimir Darida, doğum tarihi 8 Ağustos 1990 olan, Çek Cumhuriyeti'nin önde gelen profesyonel futbolcularından biridir. Orta sahada gösterdiği performanslarla tanınan Darida, şu anda Yunanistan Süper Lig takımlarından Aris Thessaloniki'de forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri: Plzeň'de doğan Darida, futbol kariyerine Viktoria Plzeň altyapısında başladı ve 2011'de FK Baník Sokolov'a kiralık olarak gitti. 2013 yılında Freiburg'a transfer oldu.

Hertha BSC: Darida, 2015-16 sezonu öncesinde küme düşen Freiburg'dan Hertha BSC'ye gizli bir ücret karşılığında transfer oldu. Takımın 6 numaralı formasını giyen Darida, Hertha formasıyla çıktığı ilk maçta Arminia Bielefeld'e karşı attığı golle etkileyici bir başlangıç yaptı. Borussia Dortmund'a karşı oynanan maçta ise Salomon Kalou'ya asist yaparak performansını sürdürdü. İlk lig golünü ise Frankfurt deplasmanında kaydetti.

Aris Thessaloniki: Aralık 2022'de Darida, Aris Thessaloniki'ye transfer oldu ve Yunanistan'ın bu köklü kulübünde yeni bir döneme başladı.

Milli Kariyer: Darida, Euro 2012 turnuvası için Çek Cumhuriyeti kadrosuna dahil edildiğinde milli takım kariyerine de damgasını vurdu. Euro 2020 sonrasında milli takımdan emekli olduğunu açıklayan Darida, 76 kez milli formayı giydi ve 8 gol kaydetti. Kaptanlık görevini bıraktıktan sonra yerine Tomáš Souček getirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135676/vladimr-darida-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.