Mario Pašalić kimdir?

Serie A takımı Atalanta'da orta saha oyuncusu olarak oynayan profesyonel futbolcu Mario Pašalić kimdir?
Barış Yılmaz
|
29 Nisan 2024, Pazartesi - 14:23
Mario Pašalić kimdir?

Mario Pašalić, Almanya doğumlu bir profesyonel futbolcudur ve orta saha pozisyonunda Serie A takımlarından Atalanta'da oynamaktadır. Aynı zamanda Hırvatistan milli futbol takımı formasını da giymektedir.

Hajduk Split Pašalić, futbol kariyerine Hajduk Split'in genç akademisinde başladı ve burada çeşitli yaş gruplarında forma giydi. 2011-2012 sezonunda 17 gol atarak geniş çapta tanınmaya başladı ve aynı sezon takımının şampiyonluk kupasını kazanmasında etkili oldu.

Chelsea 9 Temmuz 2014'te Chelsea, Pašalić'i açıklanmayan bir ücret karşılığında transfer etti. 

Elche Kiralaması 22 Temmuz 2014'te Pašalić, Elche'ye sezonluk kiralık olarak transfer oldu. La Liga'daki ilk maçına 25 Ağustos'ta çıktı ve burada bir gol kaydetti.

Monaco Kiralaması 3 Temmuz 2015'te Pašalić, Monaco'ya kiralandı ve burada UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ligue 1'de forma giydi.

AC Milan Kiralaması 27 Ağustos 2016'da Pašalić, Serie A takımlarından AC Milan'a kiralandı ve burada başarılı bir sezon geçirdi.

Spartak Moscow Kiralaması 2 Ağustos 2017'de Chelsea ile yeni bir sözleşme imzalayan Pašalić, Rusya'nın Spartak Moscow takımına kiralandı ve burada da etkili performans sergiledi.

Atalanta 25 Temmuz 2018'de Atalanta'ya sezonluk kiralık olarak transfer olan Pašalić, başarılı performansıyla dikkat çekti ve 2020 yılında kulübe kalıcı olarak transfer oldu.

Milli Takım Kariyeri Hırvatistan milli takımında da forma giyen Pašalić, 2014 yılında milli takıma çağrıldı ve o tarihten itibaren milli takım formasını düzenli olarak giymektedir. Son olarak 2022 FIFA Dünya Kupası'nda da Hırvatistan'ı temsil etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135973/mario-paali-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.