Özgür Özel ve Süleyman Soylu arasında polemik

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kriminal ve karanlık bakanı" olarak nitelendirdi. Soylu ise sosyal medyada Özel'e sert bir yanıt vererek, "Özgür Özel'in iftiralarına cevap verirken, cezaevindeki teröristleri hatırlatmayı da ihmal etmedi." dedi.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
21 Mayıs 2024 19:04
GÜNCELLEME
21 Mayıs 2024 20:39
Özgür Özel ve Süleyman Soylu arasında polemik
AK
Afife Kaya Editör

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında sert eleştirilerde bulundu. Özel, Soylu'yu "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kriminal ve karanlık bakanı" olarak nitelendirdi. Bu sözlere Soylu, sosyal medya üzerinden yanıt verdi ve günün polemiği patlak verdi.

Özgür Özel, grup konuşmasında şunları söyledi: "Süleyman Soylu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kriminal ve karanlık bakanı. Görev süresi boyunca ülkeyi kaosa sürükledi." Özel'in bu çıkışı, uzun süredir sessizliğini koruyan Süleyman Soylu'yu harekete geçirdi.

Süleyman Soylu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Özel'in sözlerine sert bir dille yanıt verdi. Soylu, paylaşımında şunları kaydetti: "Özgür Özel Bey, yaptırdığınız makyaj operasyonları yetmiyor, akıl operasyonu da lazım ancak onun da çaresi yok. Bir önceki başkanınız da aynı iftiraları söyleyerek 'ortak' kumpasınızla gitti. Esas patronunuzdan kurtulabilirseniz, Allah’a şükür biz buradayız… Bu arada cezaevindeki bilumum PKK DHKPC’li kriminal olmayan terörist arkadaşlarınızı da unutmayınız."

Özgür Özel, aynı konuşmada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'yi de hedef aldı. Özel, Kobani davasına yönelik değerlendirmeleri üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi ve şöyle konuştu: "Erdoğan ve Bahçeli, adaleti siyasete alet ediyorlar. Kobani davası üzerinden yapılan tüm değerlendirmeler hukukun üstünlüğüne aykırıdır."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.