Netanyahu, yayınladığı videoyla resmen yalvardı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde yaşanan şiddet olayları ve ölümlerle ilgili olarak tutuklanma endişesi taşıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin İsrailli yetkililer hakkında tutuklama emri çıkarabileceği ihtimali üzerine Netanyahu, dünya liderlerine çağrı yaparak bu durumu engellemelerini istedi. Netanyahu, yayınladığı video mesajında, ülkesinin savaş hedeflerinden vazgeçmeyeceğini vurguladı.
Afife Kaya
|
01 Mayıs 2024, Çarşamba - 08:01
Netanyahu, yayınladığı videoyla resmen yalvardı

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana devam eden şiddet olaylarıyla birlikte İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun tutuklanma endişesi artıyor. 34 binden fazla Gazzeli'nin ölümüyle sonuçlanan çatışmalardan sorumlu tutulan Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) İsrailli yetkililer hakkında tutuklama emri çıkarabileceği ihtimaliyle sarsıldı. Netanyahu, yayınladığı video mesajında dünya liderlerine seslenerek tutuklanma emri çıkarılmasını engelleme çağrısı yaptı.

Netanyahu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı konuşmada, "Ne Lahey'de ne de başka herhangi bir yerde alınan hiçbir karar, savaşın tüm hedeflerine ulaşma kararlılığımızı zayıflatamaz" dedi. İsrail Başbakanı, Gazze'ye yönelik saldırılarının amacının kaçırılanların serbest bırakılması, Hamas'a karşı zafer kazanılması ve Gazze'nin İsrail için tehdit oluşturmamasının sağlanması olduğunu vurguladı.

Netanyahu ayrıca, Lübnan sınırlarındaki köy ve kasabalara vatandaşların yeniden yerleştirilmesi amacını da belirtti. Refah'a yapılacak müdahaleye ilişkin ise, "Refah'ı işgal etmekte ısrar edeceğiz ve Hamas tugaylarını yok edeceğiz" dedi.

İsrail'de yayın yapan Kanal 12 televizyonunun 19 Nisan'daki haberine göre, UCM'nin Netanyahu ve diğer İsrailli yetkililer hakkında tutuklama emri çıkarma çalışmaları sürüyor. Netanyahu'nun bu durum karşısındaki endişeleri ise giderek artıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136261/netanyahu-yayinladigi-videoyla-resmen-yalvardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.