Kamuda tasarruf paketi geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyona dair mesajlar verdi. Şimşek, enflasyonun kalıcı bir şekilde kontrol altına alınması için pazartesi günü tasarruf tedbir paketinin açıklanacağını söyledi.
Onur Çetinkaya
|
12 Mayıs 2024, Pazar - 06:20
Kamuda tasarruf paketi geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da Türkiye'nin ATM Merkezi-TAM projesinin lansmanında açıklamalarda bulundu.

"Türkiye ilk üçte" 

Uygulanan programının çalışmasında sorun olmadığını belirten Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kredi notunun arttığını söyledi, Türkiye'nin bankalar konumunda dünyada ilk üçte olduğunu açıkladı.

Yatırımı, istihdam, üretim öncelikli arasında yer aldıklarını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı, cari açığı ise yüzde 2,5 altına düşürmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.

"Enflasyon aşağıya inecek"

Enflasyonun mayıs ayında pik yapacağını bir kez daha vurgulayan Şimşek, vergilerin arttırılmayacağını vurgulayarak,  enflasyonun kalıcı bir şekilde aşağı ineceğini söyledi. 

"Pazartesi günü tasarruf paketini açıklayacağız"

Enflasyonu tek haneye indirmek için çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Hazine ve Maliye Bakanı, enflasyonun kalıcı bir şekilde kontrol altına alınması için pazartesi günü tasarruf tedbir paketinin açıklanacağını söyledi.

Şimşek tasarruf verimlilik paketini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137716/kamuda-tasarruf-paketi-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.