Türk halkından Erdoğan-Özel görüşmesine destek

Areda Survey araştırması , Türk halkının Erdoğan-Özel görüşmesini desteklediğini ortaya koydu. Yeni Anayasa talebi de ortaya çıktı. İşte Türkiye’nin nabzını tutuan araştırmanın detayları…
DHA
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 13:47
Türk halkından Erdoğan-Özel görüşmesine destek

31 Mart yerel seçimleri sonrası , CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti.

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Sarayla müzakere edilmez mücadele edilir” sözleriyle bunu eleştirdi.

İşte  Areda Survey, kamuoyunda tartışmalara yol açan  Erdoğan – Özel görüşmesini Türk halkına sordu.

Araştırmaya katılanların yüzde 69,4’ü Erdoğan – Özel görüşmesini son derece olumlu bulduğu yanıtını verdi. Yüzde 30,6 ise bu görüşmeye olumsuz baktığını  açıkladı.

Anketin detaylarında, farklı parti seçmenlerinin Erdoğan – Özel görüşmesini olumlu değerlendirmesi  de  dikkati çekti.

AK Parti seçmeni Erdoğan – Özel görüşmesine yüzde 78,6 oranında destek verirken MHP’de bu oran yüzde 72,8 olarak belirlendi.

CHP’li seçmenin yüzde 59,6’sı , İYİ Partili seçmeninin yüzde 65,4’ü ve DEM Parti seçmeninin yüzde 81,4’ü bu görüşmeyi olumlu buldu.

Yüzde 52,2 yeni anayasa istedi

Genel ve yerel seçimler sonrası başlayan yeni anayasa tartışmaları konusunda halkın nabzı da ölçüldü.

Areda Survey araştırmasına göre, halkın yüzde 52,2’si, Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve bunun için siyasilerin bir araya gelmesi gerektiği düşüncesini paylaşıyor.

Kılıçdaroğlu’nun ‘Müzakere değil, mücadele’ söylemi destek bulmadı

CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan-Özgür Özel görüşmesini  “Saray ile müzakere değil, mücadele edilmeli” sözleriyle eleştirmişti.  Bu söylemin toplumdaki yansımasını da inceleyen Areda Survey anket sonuçları,  Türk halkının yüzde 62,7’sinin  Kılıçdaroğlu ile aynı görüşte olmadığını ortaya koydu.

Siyasi liderler arasında ilişki geliştirilmesi gerektiği düşüncesi ağırlık kazanırken Kılıçdaroğlu’nun söylemine olumlu bakanların oranı ise yüzde 37,3’te kaldı.

“CHP yönetimi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerini geliştirmeli”

Araştırmaya katılanların  yüzde 65’i, CHP yönetiminin bundan sonraki süreçlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile temas içinde olması ve iletişim içinde ilişkilerin devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Yüzde 35’i ise ilişki kurmak yerine mücadele etmek gerektiği konusunda fikir beyan etti.

29 Nisan – 2 Mayıs tarihleri arasında Türkiye genelinde yapılan araştırmaya 3 bin 101 kişinin katıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137751/turk-halkindan-erdogan-ozel-gorusmesine-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.