CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hamas tepkisi

Samsun'da yapılan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "Siz hiç Kuvayı Milliyecilerin sivilleri katlettiğini duydunuz mu? Anadolu'yu savunmak biz varken Hamas'a düşmez" dedi.

Kay
Kaynak Kaynak: DHA
YAYINLAMA
20 Mayıs 2024 17:48
GÜNCELLEME
20 Mayıs 2024 18:36
CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hamas tepkisi
Kay
Kaynak Kaynak: DHA

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı, Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında CHP Samsun İl Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Samsun'da bir dizi etkinliğe katılan Özel, daha sonra MYK toplantısına başkanlık etti.

Toplantının ardından açıklama yapan Parti Sözcüsü Deniz Yücel, emekli vatandaşların yaşam koşullarına dikkat çekerek, "Emekli vatandaşlarımıza insan onuruna yaraşır yaşam şartları sağlamak için en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması gerekiyor. Bu amaçla, 26 Mayıs Pazar günü Ankara'da düzenleyeceğimiz Büyük Emekli Mitingimize tüm emeklileri ve destek vermek isteyen vatandaşlarımızı davet ediyoruz," dedi.

"Zorluklarla Okuyan Ama İş Bulamayan Bir Gençlik Var"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatını eleştiren Yücel, "Bugün, 105 yıl önceki inanç ve kararlılıkla Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Ancak gençlere verilen değeri, bugünün iktidarında göremiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Mayıs ruhunun, Atatürk'ün ve Cumhuriyet değerlerinin olmadığı bir müfredatı dayatmaya çalışıyor," ifadelerini kullandı. Yücel, işsizlik ve umutsuzlukla boğuşan gençlerin yurt dışına gitme arayışında olduğunu vurguladı.

"Bunun Adı Tasarruf Değil, Seçim İntikamı"

Hükümetin açıkladığı tasarruf paketine de değinen Yücel, "Tasarruf adı altında memurun ulaşım ve lojman haklarına göz dikiliyor. İktidar mensupları şatafat içerisinde yaşarken, emekçiye tasarruf adı altında yük bindiriliyor. Bu sözde tasarruf paketi, çalışanın hakkına göz diken bir düzenlemeden başka bir şey değildir," dedi.

"Eleştiriler Suçun Konusunu Oluşturabilecek"

9’uncu Yargı Reformu Paketi'ne dair görüşlerini de paylaşan Yücel, "Bu düzenleme, hükümeti eleştirenleri cezalandırmaya yönelik bir çaba. AKP, Meclis’teki çoğunluğuna güvenerek Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı düzenlemeleri getirmeye devam ediyor," dedi.

"Soylu'nun Dokunulmazlığı Kaldırılmalı"

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun rolüne değinen Yücel, "Süleyman Soylu'nun dokunulmazlığı kaldırılarak yargılama sürecine dahil edilmesi gerekmektedir," ifadelerini kullandı.

"Kuvayı Milliyecilerin Sivilleri Katlettiğini Gördünüz Mü?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösteren Yücel, "Erdoğan, binlerce sivilin ölümünden sorumlu olan Hamas'ı Kuvayı Milliye'ye benzetiyor. Bu gaflet, dalalet ve cehalettir. Kuvayı Milliyecilerin sivilleri katlettiğini duydunuz mu? Anadolu'yu savunmak biz varken Hamas'a düşmez. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık davasını sürdürenleriz," dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.