Türk Basketbolunda yeni dönem başlıyor: Yabancı oyuncu kısıtlaması getirildi

Türkiye Basketbol Federasyonu ve Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nden ekiplerin temsilcileri, yeni talimatlar ve kural değişikliklerini görüşmek üzere bir araya geldi. Yapılan toplantı sonrasında, önemli kararlar alındı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
10 Mayıs 2024 20:08
GÜNCELLEME
10 Mayıs 2024 22:30
Türk Basketbolunda yeni dönem başlıyor: Yabancı oyuncu kısıtlaması getirildi
AK
Afife Kaya Editör

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu liderliğinde gerçekleşen toplantıda, Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi kulüplerinin temsilcileri bir araya geldi. "Lig Kurulu" toplantısının ardından, 2024-2025 sezonuna ilişkin alınan kararlar kamuoyuna duyuruldu.

Toplantıda, 16 kulübün temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen görüşmeler neticesinde 2024-2025 sezonuna yönelik talimat ve kural değişiklikleri ele alındı.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, 2024-2025 sezonundan itibaren Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi müsabakalarında en az bir Türk oyuncunun sahada bulunacağı belirtildi. Buna bağlı olarak, sahada en fazla 4 yabancı oyuncu bulunabilecekken, saha kenarında ise en fazla 3 yabancı oyuncu yer alabilecek.

Ayrıca, normal sezonun sonunda ligi 7. 8. 9. ve 10. sırada tamamlayan takımların, 7-8 / 9-10 eşleşerek Play-in oynama hakkı elde edecekleri ifade edildi. Bu eşleşmeler tek maç üzerinden, ligi üst sırada bitiren takımın sahasında gerçekleşecek. 7-8 eşleşmesini kazanan takım ligi 7.'si olarak Play-off'a katılacakken, 7-8 eşleşmesini kaybeden takımın ise 9-10 eşleşmesinin galibi ile 8. sıradan Play-off'a girmek için karşılaşacağı açıklandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz yıl boyunca kulüplerimizle düzenli olarak yaptığımız müzakereler sonucunda, milli takımımıza daha deneyimli, özgüveni yüksek ve insiyatif kullanabilen sporcular yetiştirebilmek adına ortak kararlar almak üzere çeşitli çalışmalar yaptık. Bu süreçte kulüplerimize gösterdikleri iş birliği için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hidayet Türkoğlu, "Türk basketbolunun gelişimi ve milli takım başarıları için alınan bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Yeni yabancı kuralının sonuçlarıyla birlikte sporcularımızın kendilerine verilen fırsatları en iyi şekilde değerlendireceklerine ve performanslarını en üst düzeye çıkarmak için büyük çaba sarf edeceklerine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Hidayet Türkoğlu, sporcu menajerlerinin basketbolcuları daha çok süre ve sorumluluk alabilecekleri takımlara yönlendirmesinin önemli rol oynayacağını düşündüğünü belirterek, "Tüm paydaşlarımızla birlikte bu mücadelede başarılı olmayı içtenlikle diliyorum." dedi.

Uzun süredir üzerinde çalışılan play-in formatının, gelecek sezon normal sezonun sonunda play-off’lara yaklaşırken rekabetin derecesini artırmak için önemli bir karar olduğunu dile getiren Türkoğlu, "Bu kararın basketbolseverlere daha renkli bir sezon yaşatmasını umuyorum" dedi.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.