Türkiye'den Brezilya'ya destek mesajı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Brezilya'da yaşanan şiddetli sel felaketi sonucunda hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı. Rio Grande do Sul eyaletindeki selde can kaybı 113'e yükseldi. Bakanlık, Brezilya Hükümeti ve halkıyla birlikte hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.
Afife Kaya
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 22:08
Türkiye'den Brezilya'ya destek mesajı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Brezilya'da meydana gelen şiddetli sel felaketi sonucunda hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı. Ülkede etkili olan şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle Rio Grande do Sul eyaletinde yaşanan can kaybı 113'e yükseldi. Yetkililer, kayıp olarak bildirilenlerin sayısının 146'ya yükseldiğini, bu durumun can kaybının artabileceğine işaret etti.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Brezilya’da meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle yaşanan can kayıpları ve ortaya çıkan ağır hasar nedeniyle derin üzüntü duyuyoruz. Brezilya Hükümeti ve halkı ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

Brezilya, şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketine karşı mücadele ederken, uluslararası toplumdan ve dost ülkelerden gelen destek mesajlarıyla güç buluyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137824/turkiyeden-brezilyaya-destek-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.