Uluslararası kurumlara ''yakıt yardımı'' çağrısı

İsrail'in Refah ve Kerm Ebu Salim sınır kapılarını kapatması nedeniyle yakıt sıkıntısının yaşandığı Gazze'nin Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesinden, uluslararası kurumlara, hastaneye yakıt yardımı yapılması çağrısında bulunuldu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
11 Mayıs 2024 07:50
GÜNCELLEME
11 Mayıs 2024 07:50
Uluslararası kurumlara ''yakıt yardımı'' çağrısı
AA
Kaynak AA

Hastane doktorlarından Raid Hüseyin, yaptığı açıklamada son iki günde Refah'tan Gazze'nin orta kesimine büyük bir göç dalgası yaşandığını ve bu durumun nüfusu önceden 400 binden fazla olan bölgenin şu anda 800 bini aştığını belirtti.

Aksa Şehitleri Hastanesinin, Gazze'nin orta kesiminde tek sağlık hizmeti veren tesis olduğunu vurgulayarak, 150 yatak kapasitesinin olağanüstü durumlarda 200'e çıktığını ancak şu anda 600 hastanın tedavi gördüğünü ifade etti.

Günlük 3,500 litre yakıta ihtiyaçları olduğunu, ancak son 5-6 gündür hiçbir yakıt alamadıklarını ve depolardaki yedek yakıtı kullanmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Raid Hüseyin, hastanede 600 hasta ve yaralı, 500 diyaliz hastası, 24 prematüre bebek ve 12 yoğun bakım hastasının bulunduğunu, 5 ameliyathanenin sürekli çalıştığını ve 48 saatten az bir süre sonra sağlık hizmetlerinin duracağını söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.