Kripto yasası Meclise geliyor...

Kripto varlıklara ilişkin yasa teklifi bu hafta Meclis'e sunulacak. Teklifle kripto varlıkların alım satıma konu edildiği platformların SPK tarafından lisanslanması ve SPK düzenleme ve denetimi kapsamına alınması amaçlanıyor.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
11 Mayıs 2024 11:10
GÜNCELLEME
11 Mayıs 2024 12:03
Kripto yasası Meclise geliyor...
HM
Haber Merkezi Editör

AK Parti'nin Meclis Başkanlığına sunmayı planladığı kripto varlıklara ilişkin düzenleme ile ilgili çalışmalar tamamlandı.

Bu düzenleme ile kripto varlıkların alım satım platformlarının Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) düzenlemesi ve denetimi altına alınması hedefleniyor. Düzenleme, Türkiye'de kripto varlıklarla işlem yapan tarafların risklerini azaltmayı amaçlıyor ve uluslararası uygulamalara benzer bir yapıyı öngörüyor.

Kanun teklifi, kripto varlıkların geniş bir tanımını içerecek ve alım satım platformlarının SPK tarafından lisanslanmasını ve denetlenmesini sağlayacak düzenlemeleri içerecek. Ayrıca, platformlarda müşteri hesaplarında saklanan varlıkların yönetimi, platformlar ile müşteriler arasındaki ilişkiler ve uygulanacak yaptırım ve cezalar gibi konular da düzenleme kapsamında ele alınacak.

Blok zinciri teknolojilerini geliştiren kişilerin, kripto varlıkların satış veya dağıtımı konusunda SPK'ye yetki verilmesi ve izin şartı getirilmesi öngörülüyor. Bu düzenleme ile Türkiye'nin FATF standartlarına uyumu ve "kısmi uyumlu" kategorisinden çıkması hedefleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.