Giovanni Reyna kimdir?

Bundesliga kulübü Borussia Dortmund'dan ve Amerika Birleşik Devletleri milli takımından kiralık olarak Premier League kulübü Nottingham Forest'ta oynayan Amerikalı profesyonel futbolcu Giovanni Reyna kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
11 Mayıs 2024 11:01
GÜNCELLEME
11 Mayıs 2024 11:10
Giovanni Reyna kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Giovanni Alejandro Reyna, 13 Kasım 2002'de İngiltere'nin Sunderland şehrinde doğmuş Amerikalı bir profesyonel futbolcudur. Oyun kurma, pozisyon alma ve top sürme yetenekleriyle tanınan Reyna şu anda Premier Lig kulübü Nottingham Forest'ta, Bundesliga kulübü Borussia Dortmund'dan kiralık olarak oynamaktadır ve Amerika Birleşik Devletleri milli takımını temsil etmektedir.

Reyna, gençlik kariyerine New York City FC'de başlamış ve daha sonra Almanya'daki Borussia Dortmund akademisine katılmıştır. Bundesliga'daki ilk maçına 2020 yılında çıkan Reyna, o dönemde ligin en genç Amerikalısı olmuştur. 2019-20 sezonunda Almanya Kupası tarihindeki en genç gol atan oyuncu olmasıyla dikkat çekmiştir.

2020-21 sezonunda Dortmund'da etkileyici performansını sürdüren Reyna, hem iç saha hem de Şampiyonlar Ligi'nde goller ve asistler sağlamıştır. 2021-22 sezonunda yaşadığı sakatlıklara rağmen, 2022-23 sezonunda formunu geri kazanarak süper yedek olarak takımına önemli katkılar sağlamış ve performansıyla övgü toplamıştır.

Uluslararası alanda, Reyna Amerika Birleşik Devletleri'ni çeşitli gençlik seviyelerinde temsil etmiş ve 2020 yılında A milli takım debutunu gerçekleştirmiştir. Reyna, CONCACAF Uluslar Ligi'nde takımının başarısında rol oynamış ve turnuvanın en iyi oyuncusu seçilmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.