Matt Turner kimdir?

Premier Lig kulübü Nottingham Forest ve Amerika Birleşik Devletleri milli takımında oynayan Amerikalı profesyonel futbolcu Matt Turner kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
11 Mayıs 2024 11:16
GÜNCELLEME
11 Mayıs 2024 11:28
Matt Turner kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Matthew Charles Turner (d. 24 Haziran 1994), Amerikalı bir profesyonel futbolcudur ve Premier Lig kulübü Nottingham Forest ile Amerika Birleşik Devletleri milli takımı için kaleci olarak görev yapmaktadır.

Turner, 14 yaşına kadar futbol oynamamış olup Fairfield Üniversitesi'nde oynadı ve 2016 MLS SuperDraft'ta seçilmemiş olmasına rağmen, başarılı bir önsezon denemesinin ardından Major League Soccer (MLS) kulübü New England Revolution ile profesyonel bir sözleşme imzaladı. 

Kulüp Kariyeri

New England Revolution Turner, 2016 MLS SuperDraft'ta seçilmedi ancak başarılı bir önsezon denemesinin ardından 3 Mart 2016'da Major League Soccer (MLS) kulübü New England Revolution ile profesyonel sözleşme imzaladı.

29 Nisan'da United Soccer League kulübü Richmond Kickers'a kiralık olarak katıldı. Kickers ile iki kiralık döneminde, Turner 27 maçta yedi gol yemedi. Turner, 2018 sezonuna Revolution için ilk kaleci olarak başladı. MLS'deki ilk maçına 3 Mart 2018'de Philadelphia Union'a karşı çıktı ve 2-0'lık bir mağlubiyet aldı. 


Arsenal Turner, 2022'de Premier Lig kulübü Arsenal'e transfer oldu ve burada çeşitli başarılar elde etti.

Nottingham Forest 2023'te Nottingham Forest'a transfer olan Turner, burada da başarılı performansını sürdürmektedir.

Uluslararası Kariyer Amerika Birleşik Devletleri milli takımı için ilk maçına 2021'de çıkan Turner, kısa sürede takımın birinci kalecisi haline geldi ve çeşitli başarılar elde etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.