Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki ilginç benzerlik gündem oldu

Fenerbahçe, 3 sezondur Avrupa kupalarında adeta aynı filmi izliyor ve yaşıyor. İşte sarı lacivertlilerin Avrupa’da yaşadığı deja vu…

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
11 Mayıs 2024 11:16
GÜNCELLEME
11 Mayıs 2024 14:27
Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki ilginç benzerlik gündem oldu
EK
Ersin Küçükbarak Editör


Fenerbahçe Avrupa Kupalarında 3 sezondur adeta benzer bir senaryoyu yaşıyor.

Makus talihini bir türlü yenemeyen sarı lacivertlilerin serüvenindeki benzerlikler ise futbolseverlerin dikkatinden kaçmıyor.

Önce Frankfurt

Fenerbahçe, 2021- 22 sezonunda, Avrupa Ligi’nde Frankfurt ile aynı grupta mücadele etti. İki ekip arasındaki her iki müsabaka da 1-1 eşitlikle biterken Fenerbahçe rakibini elinden kaçıran taraftı. Alman ekibi grubu lider tamamlamakla kalmadı  yolun sonuna kadar devam ederek kupayı kaldırdı.

Sonra Sevilla

Sarı lacivertliler, geçen sezon ise yine Kupa 2’de bu kez son 16 turunda Sevilla ile eşleşti. İspanya’daki ilk maçın ilk yarısında ayağına gelen sayısız fırsattan yararlanamayan Fenerbahçe, ikinci yarıda gelen gollerle 2-0 kaybetti. Bu maçın rövanşında 41. dakikada Valencia ile 1-0 öne geçen sarı lacivertliler bir türlü istediği diğer golü bulamadı. Sevilla Fenerbahçe’nin ardından, Avrupa’nın iki devi Manchester United ve Juventus’u saf dışı bıraktı. İspanyol ekibi, finalde Roma’yı penaltılarla geçerek kupa sevinci yaşadı.

Şimdi de Olympiakos: Penaltılarla elendi

Aynı senaryo bu sezon da gerçekleşmek üzere.

Favorilerinden biri olarak gösterilen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde çeyrek finalde Olympiakos’a penaltı atışlarıyla elendi.

Yunan ekibi, yarı finalde, turnuvanın en büyük favorisi olarak gösterilen Aston Villa’yı deplasmanda 4-2, Atina’da da 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Tarihinde ilk kez bir Avrupa Kupası’nda adını finale yazdıran Olympiakos, bir anda turnuvanın favorisine dönüştü.

 Şimdi herkes “aynı senaryo tekrar edecek mi, bir kez daha Fenerbahçe’nin rakibi kupayı kaldıracak mı?” sorusunun yanıtını merakla bekliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.