Murillo kimdir?

Nottingham Forest'ta stoper olarak oynayan Brezilyalı profesyonel bir futbolcu Murillo kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
11 Mayıs 2024 11:30
GÜNCELLEME
11 Mayıs 2024 11:46
Murillo kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Murillo Santiago Costa dos Santos, 4 Temmuz 2002 doğumlu kısaca Murillo olarak bilinen Brezilyalı bir profesyonel futbolcudur ve stoper pozisyonunda Nottingham Forest için forma giymektedir.

Erken yaşam São Paulo'da doğan Murillo, futbol oynamaya babası tarafından teşvik edilen ve Corinthians taraftarı olan bir kişi olan babasını 10 yaşında kaybetti. Futbola São Caetano'da başladı ve daha sonra ECUS ve São Bernardo takımlarında oynadı.

Kariyer Corinthians Murillo, 2019'da União Barbarense'den Corinthians'un genç takımına katıldı. 16 Ocak 2023'te, o yılın Copa São Paulo de Futebol Júnior turnuvasında alt yapı takımıyla oynadıktan sonra, birinci takıma yükseltildi.

Murillo, 29 Nisan 2023'te Série A'da Palmeiras'a karşı deplasmanda oynanan ve 2-1 kaybettikleri maçta ilk kez forma giydi. Sezon boyunca baş antrenör Vanderlei Luxemburgo'nun dikkatini çekerek Napoli, Manchester City ve West Ham United gibi birçok Avrupa kulübünün ilgisini çekti.

Nottingham Forest 31 Ağustos 2023'te Murillo, Premier Lig ekibi Nottingham Forest ile 5 yıllık bir sözleşme imzaladı ve transfer ücreti açıklanmayan bir bedelle takıma katıldı. Transfer ücreti 12 milyon avro ve ek 3 milyon avro'luk ek ödeme içermekteydi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.