Anthony Elanga kimdir?

Premier Lig kulübü Nottingham Forest ve İsveç milli takımında forvet veya kanat oyuncusu olarak oynayan İsveçli profesyonel futbolcu Anthony Elanga kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
11 Mayıs 2024 12:46
GÜNCELLEME
11 Mayıs 2024 12:53
Anthony Elanga kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Anthony David Junior Elanga (d. 27 Nisan 2002), İsveçli bir profesyonel futbolcudur. Premier Lig kulübü Nottingham Forest'ta forvet veya kanat oyuncusu olarak forma giymektedir ve İsveç millî takımında da yer almaktadır.

Elanga, Manchester United genç sistemine 12 yaşında katıldı ve 2020'de Jimmy Murphy Genç Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Kulüp kariyeri Manchester United İsveç'in IF Elfsborg ve Malmö FF takımlarında oynadıktan sonra Elanga'nın ailesi İngiltere'ye taşındı ve Manchester'da yerleşti. Elanga, kısa bir süre yerel kulüp Hattersley'de oynadı ve Manchester City ve Manchester United tarafından izlendikten sonra 12 yaşında United'a katıldı.

Elanga, United U18 takımıyla ilk maçına 15 yaşında çıktı ve ilk tam sezonunda U18 takımının ligdeki en golcü oyuncusu oldu. 2020-21 sezonunda, COVID-19 nedeniyle kısaltılan sezonu U18 takımının en golcü oyuncusu olarak tamamladı ve Jimmy Murphy Genç Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Nottingham Forest 25 Temmuz 2023'te Elanga'nın Nottingham Forest ile beş yıllık bir sözleşme imzaladığı açıklandı. Kulüp kariyerindeki ilk golünü Chelsea'ye karşı atmıştır.

Millî takım kariyeri Elanga, İsveç, Kamerun veya İngiltere millî takımlarında oynama hakkına sahipti. Genç yaş kategorilerinde İsveç'i temsil ettikten sonra, 2022'de senior millî takım debutunu yaptı ve ilk golünü 2022-23 UEFA Uluslar Ligi'nde attı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.