Özgür Özel’den emekli maaşı çıkışı

Emekli maaşlarının artırılması çağrısında bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’ye de rakam telaffuz ettiği ortaya çıktı. "Cumhurbaşkanı'mızla da konuşurken söyledim, Devlet Bey'e de söyledim" diyen Özgür Özel, konuştukları rakamı ilk kez açıkladı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
11 Mayıs 2024 13:05
GÜNCELLEME
11 Mayıs 2024 13:46
Özgür Özel’den emekli maaşı çıkışı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yumuşama ya da normalleşme olarak nitelenen adımlar atarak önce Ak parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sonra da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

Bu görüşmelerde halkın gündemini masaya taşıyan Özel’in konu başlıklarından birisi de emekli maaşları oldu.

Özel, emekli maaşlarının artırılması için çağrıda bulundu.

 "Cumhurbaşkanı'mızla da konuşurken söyledim, Devlet Bey'e de söyledim. Görüştüğüm bütün siyasilere söylüyorum. Bu işin siyaseti yok kardeşim. El ele vereceğiz, emeklinin maaşını önce asgari ücrete çıkaracağız." diyen Özgür Özel, en düşük emekli maaşı için hedefi de ortaya koydu.

Bu çerçevede CHP 26 Mayıs’ta da Ankara’da Büyük Emekli Mitingini gerçekleştirecek.

Herkesi Büyük Emekli Mitingine davet eden Özel, kim hak arıyorsa yanında olacaklarının altını çizdi.

Kütahya İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Özgür Özel, CHP'nin "baba ocağı" olduğunu belirterek, Türkiye ittifakı kapsamında geniş bir kesime kapılarının açık olduğunu vurguladı.

Özel, "Sadece sosyal demokratlara değil, muhafazakar demokratlara, milliyetçi demokratlara, liberal demokratlara, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkes'iyle hangi etnisiteden olursa olsun Türkiye'nin bütün demokratlarına, Alevi'sine, Sünni'sine herkese bu babaevinin kapısı açıktır." şeklinde konuştu.

Önümüzdeki seçimlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini iktidar yapacaklarını söyleyen Özel, o güne kadar arı gibi çalışacaklarını dile getirdi.

Öğretmenlerin atama taleplerini hatırlatan Özel, 18 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleşecek etkinliğe katılım çağrısında bulundu.

 Özel, "gösteri, protesto, toplanma hakkı gibi anayasal hakları geri alacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.