Toplu taşımada yüzde 50 kuralı kaldırıldı

Ankara Masası
|
02 Haziran 2020, Salı - 00:22
Toplu taşımada yüzde 50 kuralı kaldırıldı

İçişleri Bakanlığı, şehir içi ulaşımda kapasitenin yarısı kadar yolcu kuralını kaldırdı.

İçişleri Bakanlığınca, Bilim Kurulu kararları doğrultusunda, şehir içi toplu ulaşım araçlarında uygulanan yüzde 50 doluluk kararı kaldırıldı.

Yeni karara ilişkin genelge 81 il Valiliği’ne gönderildi.

Korona virüs salgınında vaka sayısındaki düşüşle birlikte Bilim Kurulunun talimatları doğrultusunda toplu ulaşım araçlarında uygulanan standartlar yeniden düzenlendi. Bu çerçevede, şehir içi toplu ulaşım araçlarındaki yüzde 50 kararı genelge ile kaldırıldı. Genelgeye göre, minibüs, dolmuş, Halk Otobüsü ve  Belediye Otobüsleri ile diğer şehir içi ulaşım araçları ve personel servislerinde bir koltuğu boş bırakma uygulamasına son verildi.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde, toplu taşımadaki oturma düzeni için yüzde 50 kapasite kullanımı zorunluluğu kaldırılırken araçların cinsine ve yoğunluğuna göre ayakta ne kadar yolcu alacaklarına ilişkin karar il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarına bırakıldı.

 Bu kapsamda İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulları;

  • Toplu taşıma hatlarının niteliği (metro, metrobüs, tramvay vb.
  • Toplu taşıma için kullanılan araçlarının niteliği (ayakta ve oturarak yolcu taşıma kapasiteleri
  • Ayakta yolcu taşımaya uygun araçların toplam taşımadaki oranı ve benzeri hususlar göz önünde bulundurularak ayakta yolcu taşınıp taşınamayacağı
  • Ayakta yolcu taşıma ağırlıklı toplu taşıma araçlarında (metro, metrobüs, körüklü otobüs vb.) güvenli mesafe kurallarına uymak koşulu hangi oranda/sayıda ayakta yolcu alınabileceğini kararlaştıracak.
http://www.ankaramasasi.com/haber/21379/toplu-tasimada-yuzde-50-kurali-kaldirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.