Neco Williams kimdir?

Premier Lig kulübü Nottingham Forest ve Galler milli takımında bek olarak oynayan Galli profesyonel futbolcu Neco Williams kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
11 Mayıs 2024 14:14
GÜNCELLEME
11 Mayıs 2024 14:22
Neco Williams kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Neco Shay Williams, 13 Nisan 2001'de doğmuş, Gallerli bir profesyonel futbolcudur ve Premier Lig takımlarından Nottingham Forest ile Galler milli takımında sağ bek pozisyonunda oynamaktadır.

Erken Yaşam Neco Williams, Galler'in Cefn Mawr şehrinde doğdu. Babası Lee Williams, eski bir Cefn United futbolcusudur ve annesi Emma Jones ise bir dans öğretmenidir. Altı yaşında Cefn United genç takımına katıldı ve Gresford'da bir turnuvada performansıyla Manchester United, Everton ve Liverpool gibi kulüplerin dikkatini çekti. Sonunda 2007'de Liverpool ile anlaşma imzaladı.

Kulüp Kariyeri Liverpool Williams, Liverpool'un genç takımlarında oynadı ve 2017-18 sezonunda ciddi bir bel sakatlığı geçirdikten sonra ertesi yıl kulübün FA Gençler Kupası zaferine katkı sağladı. Liverpool'daki ilk maçına 30 Ekim 2019'da Arsenal ile oynanan ve penaltı atışlarıyla kazanılan heyecanlı EFL Kupası maçında çıktı. İlerleyen zamanlarda Liverpool'un 2019 FIFA Kulüpler Dünya Kupası kadrosunda yer aldı ve Haziran 2020'de Premier Lig'de ilk maçına çıktı.

Fulham'a Kiralık Ocak 2022'de Williams, Championship takımlarından Fulham'a kiralık olarak transfer oldu ve kiralık sürecinde kariyerindeki ilk golünü attı.

Nottingham Forest 10 Temmuz 2022'de Williams, Nottingham Forest'a dört yıllık bir sözleşme imzalayarak yeni bir döneme adım attı.

Milli Kariyer Williams, milli takım olarak Galler'i seçti ve Eylül 2020'de milli takımdaki ilk maçına çıktı. Galler'in 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılmasında önemli bir rol oynadı ve Katar'daki turnuvaya katılan kadroda yer aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.