Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’dan “CHP’nin 31 Mart’ta aleyhte çalışanları bildirin” yazısına “Nazi” benzetmesi

Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, CHP Yönetimi'nin 31 Mart seçimlerinde aleyhte çalışanların bildirilmesi amacıyla belediye başkan adaylarına yazı gönderdiğini belirterek “Bu birbirine düşürücü yazı örgütlere gönderilsin sonra da emekliye, öğretmene ben demokratım gelin miting yapalım densin. Nazi Almanyası'nda komşuları, aileleri ve arkadaşları hakkındaki bilgileri Gestapo'ya aktaran vatandaşlar ödüllendirildi. Buna bilgilendirme deniyordu" dedi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
11 Mayıs 2024 14:46
GÜNCELLEME
12 Mayıs 2024 02:44
Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’dan “CHP’nin 31 Mart’ta aleyhte çalışanları bildirin” yazısına “Nazi” benzetmesi
EK
Ersin Küçükbarak Editör

CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde tarihi bir başarı yakaladı.

47 yıl önce 1977 seçimlerine benzer bir çizgiye ulaşan CHP, yerel seçimden Türkiye’nin birinci partisi olarak çıktı.

Böylece CHP, ilk kez Ak Parti’yi geride bıraktı.

Ancak seçim sürecinde CHP içinde çalkantılı bir dönem yaşandı.

Özellikle aday gösterilmeyen isimlerden bazıları yollarını ayırırken ağır eleştirilerde bulundu.

Eleştirilerde bulunmakla kalmayıp bazı isimler aday olarak CHP’nin karşısına çıktı.

Ayrıca, 38. Olağan Kongre’de kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu’nun tarafında yer alanlardan bazılarının CHP’ye kaybettirmek için çalışacağı iddiaları ortaya atıldı.

O süreçte CHP Yönetimi, bu tartışmaların parçası olmak yerine seçim çalışmalarına odaklandı. En ağır eleştirilere bile düşük tonda yanıtlar verildi ya da görmezden gelindi.

Seçim geride kaldı.

Ancak şimdi de sürekli CHP Yönetimi’ne eleştirileriyle gündem olan Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’dan tartışma yaratacak bir paylaşım geldi.

CHP Genel Merkezi’nden belediye başkan adaylarına hitaben yazıldığı iddia edilen bir belgeyi paylaşan Baykal, “Bu birbirine düşürücü yazı örgütlere gönderilsin sonra da emekliye, öğretmene ben demokratım gelin miting yapalım densin. Nazi Almanyası'nda komşuları, aileleri ve arkadaşları hakkındaki bilgileri Gestapo'ya aktaran vatandaşlar ödüllendirildi. Buna bilgilendirme deniyordu. Demokrat değil diye eleştirdikleri Akp'de böyle birbirine düşürücü bir yazı asla gönderilmez. Bu zihniyeti bir de ülke yönetiminde düşünsenize. Kimsenin bilgi vereceğini ummuyorum ama ihraç edilenlere ve edileceklere geçmiş olsun” diye yazdı.

Aslı Baykal’ın paylaştığı belgede, bazı CHP’li üyelerin parti aleyhine, başka parti veya adayların lehine çalıştığı yönünde bilgiler olduğu dile getiriliyor.

Bunun CHP Tüzüğüne göre partiden kesin ihraç cezasını gerektirdiğine işaret edilen belgede, parti aleyhine açık veya gizli çalışma yapanlarla ilgili disiplin süreci başlatılacağı belirtiliyor.

Belgede, “Yerel seçimlerde partimiz aleyhine, başka parti veya aday lehine çalışan üyelerin disiplin kurullarına sevkinin yapılması için bu kişilerin isim ve partideki görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin 29 Nisan 2024 tarihine kadar Genel merkez Yazı İşlerine bildirilmesi gerekmektedir” deniliyor.










Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.