Odysseas Vlachodimos kimdir?

Premier League takımı Nottingham Forest'ta kaleci olarak görev yapan profesyonel futbolcu Odysseas Vlachodimos kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
11 Mayıs 2024 17:00
GÜNCELLEME
11 Mayıs 2024 17:06
Odysseas Vlachodimos kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Morgan Gibbs-White, 27 Ocak 2000'de İngiltere'de doğdu. Şu anda Premier Lig kulübü Nottingham Forest'ta kaleci olarak oynayan Odysseas Vlachodimos ise 26 Nisan 1994'te Almanya'da dünyaya geldi. Vlachodimos, Yunanistan milli futbol takımı formasını da giymektedir.

Kulüp Kariyeri Vlachodimos'un futbol kariyeri VfB Stuttgart altyapısında başladı. VfB Stuttgart II formasıyla ilk profesyonel maçına 25 Şubat 2012'de çıktı ve bu süreçte VfB Stuttgart'ta da yer aldı. 2015 yılında Bundesliga'da Eintracht Frankfurt karşısında oynadığı maçla tanındı. Stuttgart II formasıyla 50'den fazla maça çıkan Vlachodimos, daha sonra Yunanistan Süper Lig ekibi Panathinaikos'a transfer oldu.

Panathinaikos'taki performanslarıyla dikkatleri üzerine çeken Vlachodimos, 2018 yılında Portekiz'in S.L. Benfica kulübüne katıldı. Benfica'da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde etkileyici bir performans göstererek dikkatleri üzerine çekti ve 2019'da Primeira Liga'nın kalecisi olarak seçildi. 2020-2021 sezonunda ise Helton Leite'nin arkasında ikinci kaleci olarak görev aldı.

2023 yılında Benfica ile olan sözleşmesini 2027'ye kadar uzattı ve 60 milyon euro'luk bir serbest kalma bedeli belirlendi. Daha sonra Premier Lig ekibi Nottingham Forest'a katıldı ve başarılı performanslar sergilemeye devam etti.

Ulusal Takım Kariyeri Vlachodimos, Almanya'nın genç milli takımlarında da forma giydi. 2017'de Yunanistan milli takımı için FIFA onayı alarak milli takıma çağrıldı ve Finlandiya'ya karşı oynadığı maçta Yunanistan formasını ilk kez giydi.

Bu arada, Morgan Gibbs-White, 2017 FIFA U-17 Dünya Kupası'nda İngiltere'nin zaferinde önemli bir rol oynadı. İngiltere'nin alt yaş milli takımlarında da başarılı bir şekilde forma giydi ve İngiltere'nin geleceğinde önemli bir oyuncu olarak görülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.