Ola Aina kimdir?

Premier League takımı Nottingham Forest'ta bek olarak oynayan profesyonel futbolcu Ola Aina kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
11 Mayıs 2024 17:09
GÜNCELLEME
11 Mayıs 2024 17:16
Ola Aina kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Temitayo Olufisayo Olaoluwa "Ola" Aina MON, 8 Ekim 1996'da doğmuş bir futbolcudur ve şu anda Premier Lig kulübü Nottingham Forest'ta sağ bek pozisyonunda oynamaktadır. İngiltere'de doğmuş olmasına rağmen, Nijerya milli futbol takımı formasını da giymektedir.

Kulüp Kariyeri Chelsea Ola Aina, Chelsea'ye 11 yaşında katılmış ve 2012-13 sezonunda genç takımda okul çocuğu olarak debutunu yapmıştır. Gençlik kariyerinde, FA Gençler Kupası yarı final ve finalinde de forma giymiştir. Chelsea'nin 18 yaş altı, 19 yaş altı ve 21 yaş altı takımlarında da yer almıştır. 19 Temmuz 2014'te, Todd Kane'in sakatlığı sonrasında AFC Wimbledon'a karşı oynanan bir hazırlık maçında ilk kez birinci takıma çıkmış ve maça başlamıştır.

Hull City'e Kiralık 11 Temmuz 2017'de, Chelsea, Aina'yı Championship ekibi Hull City'e kiraladığını duyurmuştur. Aina, sezonun açılış gününde Aston Villa'ya karşı forma giymiş ve FA Cup üçüncü turunda Blackburn Rovers'a karşı 1-0'lık galibiyette takımının tek golünü atmıştır.

Torino 14 Ağustos 2018'de, Aina, Chelsea ile yeni bir üç yıllık sözleşme imzaladıktan sonra İtalyan kulübü Torino'ya bir sezonluk kiralık olarak katılmıştır. Aina, Torino formasıyla ilk golünü 2 Şubat 2019'da Udinese'ye karşı atmıştır. Aina, Il Toro için güçlü bir sezon olmuş ve takımının yedinci sırada bitirerek Avrupa Ligi'nde eleme maçı oynamasını sağlamıştır. 11 Haziran 2019'da, Torino, Aina'nın Chelsea'den 9 milyon pound karşılığında kalıcı transfer opsiyonunu tetiklediğini duyurmuştur. 

Nottingham Forest 22 Temmuz 2023'te, Torino'dan ayrıldıktan sonra Aina, Nottingham Forest'a bir yıllık sözleşmeyle katılmıştır. Premier Lig'de Arsenal'e karşı oynanan ve 2-1 kaybedilen maçta ilk kez forma giymiştir.

Uluslararası Kariyer İngiltere Genç Takımları Aina, İngiltere'yi 16 yaş altı, 17 yaş altı, 18 yaş altı, 19 yaş altı ve 20 yaş altı seviyelerinde temsil etmiştir.

Nijerya 28 Mart 2017'de, Aina, Nijerya Futbol Federasyonu başkanı Amaju Pinnick ile yapılan görüşmelerin ardından Arsenal'dan Chuba Akpom ile birlikte görüntülenmiştir. Mayıs 2017'de, Aina, uluslararası geleceğini Nijerya'ya bağlayacağını açıklamış ve bir Nijerya pasaportu almıştır. Aynı ay içinde, ilk kez Nijerya için oynamak üzere milli takım kadrosuna çağrılmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.