Nuno Tavares kimdir?

Arsenal'den kiralık olarak Premier Lig kulübü Nottingham Forest'ta oynayan Portekizli profesyonel futbolcu Nuno Tavares kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
11 Mayıs 2024 17:35
GÜNCELLEME
11 Mayıs 2024 17:39
Nuno Tavares kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Nuno Albertino Varela Tavares, 26 Ocak 2000 doğumlu Arsenal'den kiralık olarak Premier Lig kulübü Nottingham Forest'ta sol bek pozisyonunda oynayan Portekizli bir profesyonel futbolcudur.

Kulüp Kariyeri Benfica Lizbon'da doğan ve Cape Verde kökenli olan Tavares, Sporting CP'de üç yıl ve Casa Pia ile iki dönem geçirdikten sonra gelişimini Benfica'da tamamladı. Casa Pia'daki menajeri João Silva, her gün antrenmandan eve onu götürürken aynı zamanda önceliğin eğitimine verilmesine izin verdi.

Tavares, ilk kez Benfica'nın rezerv takımında LigaPro'da forma giydi. İlk resmi maçına 4 Ağustos 2019'da çıktı. Ancak, O Clássico'da Porto'ya karşı alınan 2-0'lık mağlubiyetteki zayıf performansı nedeniyle tekrar B takımına döndü ve yerini Tomás Tavares'e kaptırdı.

Arsenal 10 Temmuz 2021'de Tavares, yaklaşık £8 milyon değerinde bir anlaşmayla uzun vadeli bir sözleşmeyle Arsenal'e katıldı. Premier Lig'deki ilk maçına 13 Ağustos'ta Brentford'a karşı deplasmanda 2-0 mağlubiyetle çıktı. Kieran Tierney'nin sakatlanmasının ardından ilk 11'de şans buldu ancak savunmadaki zayıflıkları, pozisyon hataları ve konsantrasyon eksiklikleri onun maç içinde yarıda sıkça değiştirilmesine neden oldu. Mikel Arteta, onun hücumdaki yeteneklerini beğenmesine rağmen, ev özlemi çektiği ve defansif olarak sorun yaşadığı gözlendi.

Marseille'a Kiralık 30 Temmuz 2022'de Tavares, Ligue 1 kulübü Marseille'e sezonluk bir kiralık transferle gitti. Kiralık süresinin sonunda kalıcı olarak transfer olma seçeneğine sahip olmak istedi ancak Arteta bunu kabul etmedi. Marseille formasıyla ilk golünü, Reims'e karşı 4-1'lik evindeki galibiyette attı. Ardından Brest ile yapılan maçta bir kez daha golle buluştu.

Nottingham Forest'a Kiralık 1 Eylül 2023'te Tavares, sezonluk kiralık bir anlaşma ve £12 milyonluk satın alma opsiyonuyla Nottingham Forest'a katıldı.

Milli Takım Kariyeri Tavares, Portekiz'in 10 Eylül 2019'da Belarus'a karşı 2021 UEFA Avrupa Şampiyonası elemelerindeki 2-0'lık galibiyetinde ilk kez U21 seviyesinde milli formayı giydi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.