Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu. Isparta, Burdur, Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Konya, Karaman, Niğde ve Kayseri çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Vatandaşlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
11 Mayıs 2024 19:23
GÜNCELLEME
11 Mayıs 2024 19:23
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
AK
Afife Kaya Editör

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde yarın kuvvetli yağışların beklendiği bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, yarın Isparta ile Burdur çevreleri, Antalya ve Mersin’in iç kesimleri, Adana, Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş’ın batısı, Hatay’ın kıyı kesimleri, Konya’nın güneyi, Karaman ve Niğde çevreleri ile Kayseri’nin güneyinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, kuvvetli rüzgar, ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemle vurgulandı. Ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve bu sebeple sürücülerin dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri, halkın dikkatini meydana gelebilecek olumsuz hava koşullarına çekerek, gerekli önlemleri almaları konusunda uyardı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.