Avrupa Birliği Konseyi'nden İsrail'e tepki

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Refah'ta mahsur kalan sivillerin güvenli olmayan bölgelere tahliyesini reddederek İsrail'e sert tepki gösterdi. Michel, uluslararası insancıl hukuka saygı çağrısı yaparken, geçiş noktalarının aktif hale getirilmesini ve insani yardımın sağlanmasını talep etti.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
11 Mayıs 2024 22:55
GÜNCELLEME
12 Mayıs 2024 00:53
Avrupa Birliği Konseyi'nden İsrail'e tepki
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, İsrail'in Refah'taki sivil sakinlerin güvenliği açısından endişe verici adımlar attığına karşı sert bir tepki gösterdi. Michel, uluslararası insancıl hukuka saygı ve Refah'a karşı yapılan saldırıları sonlandırma çağrısında bulundu.

Michel'in yaptığı açıklamada, "Refah'ta mahsur kalan sivillerin güvenli olmayan bölgelere tahliyesi kabul edilemez. Geçiş noktalarının aktif olması ve insani yardımın akışının sağlanması gerekmektedir," şeklinde belirtti.

Ayrıca, kalıcı bir ateşkesin sağlanması için çabaların devam etmesi gerektiğini vurgulayan Michel, Avrupa Birliği'nin bölgede kalıcı ve adil bir barış için iki devletli çözüme bağlılığını teyit etti.

Michel'in açıklamalarında, "İsrail ile barış içinde var olacak bir Filistin devletinin kurulması kilit önem taşımaktadır," şeklinde ifadelere de yer verildi.

İsrail ordusunun, 7 Mayıs sabahı Refah bölgesine gerçekleştirdiği kara saldırısı ve Gazze'nin Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nın ele geçirilmesi haberlerinin ardından uluslararası toplumdan sert tepkiler yükselmeye devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.