Ömer Çelik'ten BM'nin Filistin kararına ilişkin açıklama!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, BM Genel Kurulu'nun Filistin ile ilgili kabul ettiği karar tasarısına ilişkin açıklama yaptı. Çelik, "Filistin Devletinin tanınması yönünde BMGK’ya baskı yapmalıdır." dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
12 Mayıs 2024 08:08
GÜNCELLEME
12 Mayıs 2024 08:29
Ömer Çelik'ten BM'nin Filistin kararına ilişkin açıklama!
Ecem Çetin Editör

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları devam ederken,  Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndan bir adım geldi. 

Genel Kurul, Filistin'in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin'e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etti.

Türkiye yaşananları yakından takip ederken, Gazze için diplomasi trafiği sürerken, son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten  Birleşmiş Milletler'in kararına ilişkin açıklama geldi.

Çelik,  Filistin'in BM üyeliğinin BMGK'de tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin'e bazı ilave haklar tanınması talep edilen karar tasarısının ezici bir çoğunluk ile kabul edilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. 

Ömer Çelik,  uluslararası toplumun BM Genel Kurulu’nda Filistin halkına ve iki devletli çözüme güçlü bir şekilde destek vermesinin  Ortadoğu ve dünya barışına dair uluslararası bir mutabakatı ortaya koymakta olduğunu söyledi. 

Uluslararası topluma seslenen AK Parti Sözcüsü Çelik,  gelinen noktada Netanyahu hükümetinin Filistinlilere yönelik barbarca saldırganlığını sona erdirmeye dönük daha somut ve ileri adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Filistin Devletinin tanınması yönünde BMGK’ya baskı yapılması gerektiğini ifade eden Çelik,  Filistin halkının yanında yer almaya ve barbarlığı durdurmak için mücadele etmeye devam edeceklerini aktardı. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.