Cheikhou Kouyaté kimdir?

Premier Lig kulübü Nottingham Forest ve Senegal milli takımında oynayan Senegalli profesyonel futbolcu Cheikhou Kouyaté kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
12 Mayıs 2024 14:47
GÜNCELLEME
12 Mayıs 2024 14:50
Cheikhou Kouyaté kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Cheikhou Kouyaté, 21 Aralık 1989 doğumlu olan ve Senegalli bir profesyonel futbolcu olan Kouyaté, Premier Lig ekiplerinden Nottingham Forest'ta defansif orta saha veya stoper pozisyonlarında görev alıyor. Aynı zamanda Senegal milli takımının da bir parçası olan Kouyaté'nin futbol kariyeri oldukça başarılı geçti.

Kouyaté'nin futbol kariyeri, doğduğu yer olan Senegal'de ASC Yego Dakar takımında başladı. Daha sonra 2006 yılında RWDM Brussels takımı tarafından keşfedildi ve burada 10 maç oynadıktan sonra Anderlecht'e transfer oldu. Anderlecht'te 206 maçta forma giydi ve dört kez Belçika Birinci Lig şampiyonluğu yaşadı.

2014 yılında Premier Lig ekibi West Ham United'a transfer olan Kouyaté, burada da başarılı performanslar sergiledi. Ardından Crystal Palace'a transfer olan Kouyaté, burada da önemli bir oyuncu haline geldi ve takıma önemli katkılar sağladı.

Senegal milli takımında da aktif olarak forma giyen Kouyaté, 2012 Olimpiyatları'nda ve birçok FIFA Dünya Kupası ile Afrika Uluslar Kupası turnuvasında ülkesini temsil etti. 2021'de Senegal'in Afrika Uluslar Kupası'nda zafer kazanmasında da rol aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.