Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' açıklaması!

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, tasladığın eğitimcilere karşı şiddetin doğrudan tutuklama sebebi sayılarak, bu fiilleri işleyenlere tutuksuz yargılanma yolunun kapatılmasını içerdiğini ifade etti.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
13 Mayıs 2024 09:41
GÜNCELLEME
13 Mayıs 2024 10:19
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' açıklaması!
Ecem Çetin Editör

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin,  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da bulunan  Atatürk Lisesi'ni ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Cevdet Yılmaz, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin konuştu. 

Cevdet Yılmaz, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını önleyecek,  daha fazla caydırıcı olacak,  faillere yönelik cezaları arttıran bir yasal düzenlemenin gündemlerinde olduğunu ifade etti. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda öğretmeni güvence altına alacak çerçeveyi netleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, AK Parti Meclis Grubu ile  stişare içinde hazırlanan taslağın önümüzdeki günlerde  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine geleceğini söyledi. 

Cevdet Yılmaz, şu ifadeleri kullandı;

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milletvekillerinin bu düzenlemeye sahip çıkacağını ve bu düzenlemenin hızlı şekilde yürürlüğe  gireceğini düşündüğünü ifade etti. 

Ne olmuştu?

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde bulunan bir lisede disiplin kararıyla okuldan atılan Irak asıllı öğrenilen öğrenci, aylar sonra okula gelerek okul müdürü İbrahim Oktugan’a kurşun yağdırdı. Hastaneye kaldırılan okul müdürü, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Kaçan Y.K. , polis ekiplerince yakalandı. Eğitim camiasını derinden sarsan bu olay sonrası  eğitimciler bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.