Thomas Kaminski kimdir?

Premier Lig kulübü Luton Town ve Belçika milli takımında oynayan Belçikalı profesyonel futbolcu Thomas Kaminski kimdir?
Suat Mutlu
|
13 Mayıs 2024, Pazartesi - 11:02
Thomas Kaminski kimdir?

Thomas Kaminski, 23 Ekim 1992'de doğan, Belçikalı bir profesyonel futbolcudur ve Premier Lig takımlarından Luton Town'da kaleci olarak görev yapmaktadır aynı zamanda Belçika milli takımının da bir parçasıdır.

Kulüp Kariyeri Germinal Beerschot Kaminski, Belçika'nın en üst ligi için Germinal Beerschot formasını ilk kez Mayıs 2009'da giydi. 2010-11 sezonunda takımın birinci kalecisi oldu.

OH Leuven Ağustos 2011'de Kaminski, Oud-Heverlee Leuven ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Anderlecht Aynı sezonun sonunda Anderlecht ile anlaşma imzaladı ve 25 Ağustos 2012'de Oud-Heverlee Leuven'e karşı oynanan maçta Anderlecht formasını ilk kez giydi. 2015 yazında Kaminski, F.C. Copenhagen tarafından kiralandı.

Blackburn Rovers 26 Ağustos 2020'de Kaminski, açıklanmayan bir ücret karşılığında EFL Championship takımlarından Blackburn Rovers'a transfer oldu. İngiltere'ye transferi sonrasında Kaminski, o dönemdeki İngiltere COVID-19 önlemleri kapsamında karantinaya girmek zorunda kaldı. Kaminski, Blackburn formasıyla ilk Championship maçına 12 Eylül'de Bournemouth'a karşı çıktı. Sezon sonunda, Kaminski 44 resmi maçta forma giydi ve performansıyla taraftarların sevgilisi haline geldi ve Sezonun Oyuncusu seçildi. Şubat 2022'de kulüple olan sözleşmesini 2024-25 sezonu sonuna kadar uzattı.

Luton Town Ağustos 2023'te Kaminski, 1991-92 sezonundan beri ilk kez Premier Lig'e yükselen Luton Town'a transfer oldu.

Milli Takım Kariyeri Kaminski, Belçika'nın genç milli takımlarında U15, U16, U17, U19 ve U21 seviyelerinde yer aldı. Ayrıca, Polonya asıllı olan babası nedeniyle Polonya milli takımı için de oynama hakkına sahiptir. Ekim 2020'de Kaminski, Belçika milli takımı için İngiltere ve İzlanda'ya karşı oynanacak UEFA Uluslar Ligi maçları için Roberto Martínez tarafından çağrıldı. Aynı yıl içinde, bir ay sonra Anderlecht kalecisi Hendrik Van Crombrugge'nin sakatlanması üzerine tekrar milli takıma çağrıldı.

Kaminski, son bir yıl içinde altıncı kez milli takıma çağrılarak, Ağustos ayında Estonya ve Çek Cumhuriyeti'ne karşı oynanacak Dünya Kupası elemeleri için Martínez'in kadrosuna dahil edildi. 15 Kasım'da, Kaminski, Belçika'nın Galler ile oynayacağı Dünya Kupası eleme maçı için yeniden çağrıldı.

Kaminski, milli takım formasını ilk kez 23 Mart 2024'te, Matz Sels'in yerine son dakika oyuncusu olarak dahil olarak, Cumhuriyeti İrlanda ile oynanan bir dostluk maçında giydi, bu da ilk milli takım çağrısının üzerinden 11 yıl geçtikten sonra oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2138160/thomas-kaminski-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.