Chiedozie Ogbene kimdir?

Luton Town ve İrlanda Cumhuriyeti milli takımında oynayan İrlandalı profesyonel futbolcu Chiedozie Ogbene kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
13 Mayıs 2024 11:29
GÜNCELLEME
13 Mayıs 2024 11:47
Chiedozie Ogbene kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Chiedozie Somkelechukwu Ogbene, 1 Mayıs 1997'de doğan, İrlanda kökenli profesyonel bir futbolcudur ve Luton Town takımında kanat oyuncusu olarak görev yapmaktadır. 

İlk Yılları ve Kişisel Hayatı Nijerya'nın Lagos şehrinde doğan Ogbene, ailesiyle birlikte 2005 yılında İrlanda'ya taşındı. İlkokul eğitimini Bunscoil Chríost Rí'de, ortaokul eğitimini ise Coláiste Chríost Rí'de aldı. 

Kulüp Kariyeri Ogbene, Gaelic futbolunu Nemo Rangers'da oynarken, futbol kariyerine Munster Senior League takımlarından Tramore Athletic, College Corinthians, Kilreen Celtic ve Everton'da devam etti. Premier Lig futbolu oynamak isteğiyle Gaelic futbolunu bıraktıktan sonra, 2015 Ağustos'unda Cork City ile sözleşme imzaladı. Cork City ile U19 gençlik takımıyla Enda McGuill Kupası'nı kazandı ve A takımla 2016 FAI Kupası'nı kazandı.

2017 Ocak ayında League of Ireland takımlarından Limerick'e transfer oldu ve League of Ireland Ayın Oyuncusu ödülüne üç kez aday gösterildi. Kasım 2017'de, İngiliz kulübü Aston Villa ile transferi gündeme geldi.

30 Ocak 2018'de, Ogbene, gizli bir ücret karşılığında İngiliz kulübü Brentford'a üç buçuk yıllık sözleşme imzaladı ve burada ligde ilk maçına 10 Nisan 2018'de çıktı. 2018 Ağustos'unda Exeter City'e kiralık olarak gitti.

29 Ağustos 2019'da, Ogbene, gizli bir ücret karşılığında League One kulübü Rotherham United'a transfer oldu ve üç yıllık sözleşme imzaladı. 2019-20 sezonunda, Rotherham'ın şampiyonluk yaşadığı sezonun merkezinde yer aldı.

27 Haziran 2023'te, Rotherham United ile olan sözleşmesi sona erdiğinde, Ogbene'nin yeni Premier Lig'e yükselen Luton Town'a katılacağı açıklandı.

Milli Takım Kariyeri Ogbene, milli takımlarda İrlanda Cumhuriyeti ve Nijerya'yı temsil etme hakkına sahipti. Temmuz 2020'de, İrlanda Cumhuriyeti milli takımı menajeri Stephen Kenny'ye milli takımı tercih ettiğini belirtti. 24 Mayıs 2021'de, Ogbene, Andorra ve Macaristan ile oynanacak yaz dostluk maçları için ilk kez İrlanda Cumhuriyeti milli takımı kadrosuna çağrıldı. Ogbene, Afrika kökenli bir oyuncu olarak İrlanda'yı temsil eden ilk oyuncu oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.