Pelly Ruddock Mpanzu kimdir?

Premier League takımı Luton Town'da orta saha oyuncusu olarak oynayan profesyonel futbolcu Pelly Ruddock Mpanzu kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
13 Mayıs 2024 13:29
GÜNCELLEME
13 Mayıs 2024 14:05
Pelly Ruddock Mpanzu kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Profesyonel futbolcu Pelly Ruddock Mpanzu, Premier Lig kulübü Luton Town'un orta sahada görev yapan önemli bir ismi. İngiltere doğumlu olan Mpanzu, 2021 yılında iki kez DR Kongo milli takımı forması giydi. Aynı kulüp olan Luton'da 2013'ten beri oynayan Mpanzu, İngiltere futbolunun alt liglerinden Premier Lig'e çıkan ilk futbolcu olma unvanına sahip.

Kulüp Kariyeri Erken Kariyer Hendon, Greater London doğumlu olan Mpanzu, kariyerine Boreham Wood altyapısında başladı ve 13 kez birinci takım forması giydi.

West Ham United Başarılı bir deneme sürecinin ardından, Mpanzu Championship kulübü West Ham United ile 5 Aralık 2011'de iki buçuk yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. 2013 Eylül'ünde Espanyol karşısında Ciutat de Barcelona Kupası'nı kazanan West Ham takımının bir parçasıydı. Mpanzu, ilk takım debutunu 29 Ekim 2013'te Lig Kupası dördüncü turunda Burnley deplasmanında oynanan ve 2-0 kazanılan maçta gerçekleştirdi. 

Luton Town 28 Kasım 2013'te, Mpanzu, Conference Premier kulübü Luton Town'a 4 Ocak 2014'e kadar olan bir kiralık dönem için transfer oldu. İki gün sonra Luton formasını ilk kez FA Trophy'de Staines Town ile oynanan ve 0-0 biten maçta giydi ve rövanşı 2-0 kazanan maçta orta sahada oynayarak maçın adamı seçildi. Luton'daki ilk kiralık döneminde beş galibiyetle oynadıktan sonra, 30 Aralık'ta West Ham'in sakatlık krizi nedeniyle kadrosuna geri çağrıldı. Luton'daki performansıyla dikkat çeken Mpanzu'nun Luton'a geri dönme isteğini açıklayan teknik direktör John Still, 28 Ocak 2014'te Mpanzu'nun Luton'a kalıcı olarak transfer olduğunu duyurdu.

2016-17 sezonunda genellikle sakatlık yaşamadan sahada yer alan Mpanzu, 52 maçta forma giydi ve play-off yarı finalinin her iki ayağında da yer aldı, ancak Luton 6-5'lik bir toplam skorla Blackpool'a kaybetti. 3 Ağustos 2017'de Luton ile yeni üç yıllık bir sözleşme imzaladı. İki sezon boyunca Luton ile iki ardışık terfi yaşayarak Championship'e yükseldi. Temmuz 2021'de kulüpte kalması için yeni bir sözleşme imzaladı.

28 Ocak 2023'te, FA Kupası'nda Grimsby Town'a karşı oynanan ve 2-2 biten maçta kulüpteki 350. maçına çıktı. Luton Town'un EFL Championship play-off finalini Coventry City'e karşı kazanmasıyla Premier Lig'e yükselmesiyle, aynı kulüple non-league'ten Premier Lig'e çıkan ilk oyuncu oldu. 10 Temmuz 2023'te, kulüpteki sözleşmesini Premier Lig'e uzatan yeni bir sözleşme imzaladı.

Uluslararası Kariyer İngiltere doğumlu olan Mpanzu, Kongolu kökenlidir. Haziran 2021'de bir çift hazırlık maçı için DR Kongo milli takımı kadrosuna çağrıldı. DR Kongo formasını ilk kez 5 Haziran 2021'de Tunus'a karşı oynanan ve 1-0 kaybedilen hazırlık maçında giydi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.