7 aydır kayıp olan işitme engelli kızı Nihal Babayiğit’i arıyor; dini nikahla yaşadığı Mehmet bası tutuklandı

Antalya'da, 7 aydır kayıp olan işitme engelli kızı Nihal Babayiğit'i (24) arayan Vedat Babayiğit ‘in (45) eline, kızının boynunda kan izleri, yerde hareketsiz yatar halde fotoğrafları ulaştı. Nihal Babayiğit’in dini nikahla birlikte yaşadığı Mehmet basık (25) cinayet şüphesiyle tutuklanırken acılı baba "Tek derdimiz kızımızın bir an önce bulunması. Canlı ya da ölü" sözleriyle yardım istedi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
13 Mayıs 2024 15:35
GÜNCELLEME
13 Mayıs 2024 15:55
 7 aydır kayıp olan işitme engelli kızı Nihal Babayiğit’i arıyor; dini nikahla yaşadığı Mehmet bası tutuklandı
DHA
Kaynak DHA


İşitme engelli Nihal Babayiğit 2022'de sosyal medyadan Batman'da yaşayan işitme engelli Mehmet Basık ile tanışmasından kısa süre sonra kayboldu.


O dönem Nihal Babayiğit'i arayan babası Vedat Babayiğit ile bir süredir ayrı yaşadığı eşi Derya Yılmaz (43), kaybolduktan yaklaşık 2 ay sonra kızlarının Mehmet Basık ile Batman'da dini nikahla birlikte yaşadığı bilgisine ulaştı.

Nihal Babayiğit 2023’te bir çocuk dünyaya getirdi ancak ile Mehmet Basık arasında anlaşmazlıklar başladı.

Doğumdan 15 gün sonra bebeğini Batman'da bırakan Nihal babayiğit, Serik'teki ailesinin yanına döndü.

Mehmet Basık, geçen yıl 9 Ekim'de Serik'te Nihal Babayiğit ile görüştü. Bu tarihten sonra Nihal Babayiğit'in izine rastlayan ya da haber alan çıkmadı.

Ailesi Nihal Babayiğit'i ararken, Mehmet Basık'ın tanıdığı olduğu öğrenilen kişiler bu yıl 1 Mayıs'ta dayı Ali Yılmaz'a ulaştı.


Bu kişiler Ali Yılmaz’a çeşitli fotoğraf ve videolar gönderdi. Ayrıca, Basık'ın cep telefonuyla görüntülü görüşme yaptığı bir kişiyle, Nihal Babayiğit'in boynunda kan izleri, yerde hareketsiz yatar vaziyetteki fotoğrafını paylaştığı tespit edildi. Aynı videoda Mehmet Basık, kayıp kadının kimliğini ve cep telefonunu da gösterdiği ortaya çıktı.

Bu video ve fotoğrafları polise götüren aile, Nihal Babayiğit'in hayatından endişe ettikleri gerekçesiyle başvuruda bulundu. Soruşturma kapsamında Mehmet Basık, Serik Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri, tarafından 2 Mayıs'ta Batman'da gözaltına aldı. Basık, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 Polis ekipleri, aileye gönderilen ve konum içeren bir mesaj üzerine, Serik Millet Bahçesi'nde kadavra köpekleriyle geniş kapsamlı arama yapsa da Nihal Babayiğit'in izine rastlanmadı..

“Kızımız yaşıyor mu?”

Kayıp kızından haber almayı bekleyen Vedat Babayiğit şunları söyledi:


“15 günlük çocuğunu bile göstermediler”


“Ölü veya dirisini istiyoruz”


“Sürekli kızımızı ölümle tehdit ediyormuş”

Dayı Ali Yılmaz da şunları dile getirdi:







Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.