Özgür Özel'den 'tabela' açıklaması!

Arapça tabela çıkışıyla gündeme gelen CHP Lideri Özgür Özel'den yeni bir açıklama geldi. Özel, "Biz sığınmacı düşmanı değiliz. Sığınmacı yaratan politikaların düşmanıyız. Bu da komşuda iç avaş kışkırtıcılığıdır. Bir kez daha tüm siyasileri 'Arap' kelimesini küfür gibi kullanmaktan men ediyorum. Etrafımızda milyonlarca Arap komşumuz var" dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
13 Mayıs 2024 15:49
GÜNCELLEME
13 Mayıs 2024 16:27
Özgür Özel'den 'tabela' açıklaması!
Ecem Çetin Editör

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında 'Arapça tabela' ile ilgili yaptığı açıklama ile gündeme geldi.

Özgür Özel, belediye başkanlarını uyardığını ve etkileşim için Arapça tabelalara karışmamaları gerektiğini ifade etti. 

CHP Lideri, "Ben belediye başkanlarımı da uyardım. Etkileşim alacağım diye artık Arapça tabelalara karışmayın. Arapça Kur'an dilidir, halk incinir" açıklamasında bulundu.

Sözleri gündem olan ve oldukça tartışılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den yeni bir açıklama geldi. 

Özgür Özel, ilgili yasal düzenleme çerçevesinde yabancı dilde tabelalar için düzenleme olduğunu, belediye başkanlarına tüm diller için bu düzenlemeye uymaları gerektiğini söylediğini ifade etti.

Özel, bu ülkede 6 milyona yakın vatandaşın ana dilinin Arapça olduğunu, Arapçaya yapılan hürmetsizliğin o kişilere yapılan hürmetsizlik olarak algılanacağını söyledi. 

CHP Lideri,  Arapçaya da diğer yabancı dillere de kanunlara aynı muamele yapılması gerektiğini aktardı.

Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı;


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.