Marvelous Nakamba kimdir?

Premier Lig kulübü Luton Town'da defansif orta saha oyuncusu olarak oynayan Zimbabveli profesyonel futbolcu Marvelous Nakamba kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
13 Mayıs 2024 15:52
GÜNCELLEME
13 Mayıs 2024 16:01
Marvelous Nakamba kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Marvelous Nakamba, 19 Ocak 1994  doğumlu Premier Lig kulübü Luton Town'un orta sahasında etkili performansıyla dikkat çekiyor.

Kulüp Kariyeri Erken Kariyer Hwange, Zimbabve'de doğan Nakamba, futbola yerel ekip Bantu Rovers'ta başladı ve 2010 yılında 16 yaşında profesyonel kariyerine adım attı. Ülkesini Temmuz 2012'de terk eden Nakamba, Fransız ekibi Nancy'de deneme sürecine girdi.

Nancy ve Vitesse Dönemi Nakamba, Nancy'e resmen 24 Aralık 2012'de katıldı ve burada profesyonel kariyerine başladı. Ardından Hollanda ekibi Vitesse'ye transfer olan Nakamba, burada önemli başarılar elde etti ve KNVB Beker şampiyonluğu yaşadı.

Club Brugge ve Aston Villa Macerası 2017 yılında Club Brugge'e transfer olan Nakamba, Belçika'da da etkili performans sergiledi. Ardından2 yıl sonra 2019 yılında Aston Villa'ya transfer oldu.

Luton Town'daki Kariyeri 2023 yılında Aston Villa'dan kiralık olarak Luton Town'a katılan Nakamba, burada da önemli bir performans sergileyerek takımının Premier Lig'e yükselmesinde önemli rol oynadı. Sonrasında Luton Town'a kalıcı olarak transfer oldu ve başarılı performansını sürdürdü.

Uluslararası Kariyer Zimbabve milli takımında da önemli bir rol üstlenen Nakamba, ülkesini genç ve A milli takım seviyelerinde temsil etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.